r
Nosalty Logó

Fekete-erdő torta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fekete-erdő torta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    441 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 7503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót.
  2. Végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és óvatosan elkeverjük az egészet. Egy 20 cm-es átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortakarikába halmozzuk a tésztát, elsimítjuk a tetejét, és 170 C°-on 20-25 percig sütjük, amíg szép magas tésztát kapunk.
  3. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.

Meggykrém

  1. A meggykrémhez a fagyasztott meggyet a cukorral, a meggylekvárral, a narancslikőrrel, a citrom héjával és levével összemelegítjük, majd forrás után hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt, és sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Fóliával letakarjuk, hagyjuk kihűlni, és felhasználásig a hűtőben tároljuk. Utána habzsákba töltjük.

Tejszínes krém

  1. A tejszínkrémhez a habtejszínt a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Kevés zselatinnal javíthatunk az állagán, ha lágy lenne. Töltsük habzsákba, és tegyük a hűtőszekrénybe állni!

Összeállítás

  1. A torta összeállításához fogjuk az első lapot, megkenjük egy kevés cukorsziruppal (hogy ne legyen száraz), és körkörösen felvisszük a tejszínkrémet és a meggykrémet felváltva. A lényeg, hogy a meggy ne kerüljön középre, mert különben vágáskor kipotyog belőle.
  2. Ezt a folyamatot megismételjük a második rétegnél is, majd a torta tetejét krémmel zárjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára állni.
  3. Miután kidermedt a torta, kivesszük a formából, tejszínhabbal körbekenjük, és csokoládéreszelékkel körbepanírozzuk. A tetejét tejszínhabbal dekoráljuk ízlés szerint, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel a közepét, és koktélcseresznyével körbedíszítjük.
  4. Felvágás elött egy órát hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 8074
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Fekete-erdő torta egyszerűen
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Íme egy igazi klasszikus, a Fekete-erdő torta, ami retro jegyeivel együtt hatalmas kedvenc nálunk, és bármilyen alkalomra örömmel fogadjuk. Nem lehet nem szeretni, hiszen minden tökéletes benne: pihe-puha kakaós piskóta, krémes tejszínhab, savanykás meggy egy kis narancslikőrrel megbolondítva, csokoládédara és koktélcseresznye. Ezek kombinációja felülmúl bármelyen újhullámos desszertkülönlegességet!

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggykrém

Tejszínes krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek