r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-mandulás torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2836 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 3522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojásokkal kihabosítjuk.
  2. A lisztet a darált mandulával, vaníliás cukorral elkeverjük, a tojásos-cukros masszába forgatjuk.
  3. Egy 20 cm átmérőjű formát margarinnal kikenünk, kilisztezünk, majd egyenletesen elkenjük benne a masszát.
  4. A málnaszemeket a tésztába nyomkodjuk, végül meghintjük a torta tetejét a szeletelt mandulával.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5724
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újság aktuális számában láttam meg ezt a desszertet, és mivel bőven akad málnánk a kertben, valamint elég gyorsnak, egyszerűnek tűnt az elkészítése, hát belevágtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek