r
Nosalty Logó

Édes-fanyar ribizlitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Édes-fanyar ribizlitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 930 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 5580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Összesen 334 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 930 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    352.2 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1990 micro
Összesen 5580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a vajat pedig olvasszuk meg.
  2. A tojások sárgáját kihabosítjuk, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral (ne legyen teljesen kemény, kb. tejföl állagúra), majd a tojássárgáját óvatosan forgassuk bele. A kakaós lisztet hozzászitáljuk több részletben a habhoz, és óvatosan összekeverjük. Végül a langyos olvasztott vajat hozzáadjuk, és azt is beleforgatjuk nagy mozdulatokkal.
  3. 19 cm-es, magas falú tortaformában egy adagban 40-50 percig sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével 150 fokra levesszük a hőmérsékletet (természetesen sima tortaformában is süthetjük több adagban).

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

  1. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött addig melegítjük és kevergetjük habverővel, míg az ujjunkkal már nem érezzük a cukorkristályokat. Majd robotgéppel kemény habbá verjük, amíg az edény le nem hűl (kb. 7 perc).
  2. Majd a vajunkat kis részletekben, kanalanként hozzáadjuk folyamatos habverés alatt, végül aromával ízesítjük.

Ribizlihab

  1. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a ribizlilekvárunkat, és elkeverjük.
  2. A torta összeállításához a piskótánkat 3 részre osztjuk. Az első lap szélére egy körben nyomunka vajas krémünkből, majd a ribizlihab egy részét beletöltjük. Ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük az előző műveletet. A tortánkat a vajas krémmel bevonjuk, és a fantáziánk segítségével ribizlivel, virágszirmokkal díszíthetjük. Kellemes sütizést!:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Édes-fanyar ribizlitorta
Csenge.Mlnr 12 recept

A picit fanyar, egyben könnyű feketeribizli-hab és az ugyanakkor édes, gazdag, vajas krém nagyszerű egyensúlyban vannak jelen ebben a tortában. Mivel megérkezett  a ribizliszezon, itt az ideje, hogy kedveskedjünk egy picit a szerelmünknek, barátunknak, ismerősünknek ezzel az nyári süteménnyel.

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!