Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-fanyar ribizlitorta

Édes-fanyar ribizlitorta
Édes-fanyar ribizlitorta
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A picit fanyar, egyben könnyű feketeribizli-hab és az ugyanakkor édes, gazdag, vajas krém nagyszerű egyensúlyban vannak jelen ebben a tortában. Mivel megérkezett  a ribizliszezon, itt az ideje, hogy kedveskedjünk egy picit a szerelmünknek, barátunknak, ismerősünknek ezzel az nyári süteménnyel.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

Ribizlihab

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A lisztet keverjük össze a kakaóporral, a vajat pedig olvasszuk meg.
  2. A tojások sárgáját kihabosítjuk, és összekeverjük a citrom reszelt héjával. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral (ne legyen teljesen kemény, kb. tejföl állagúra), majd a tojássárgáját óvatosan forgassuk bele. A kakaós lisztet hozzászitáljuk több részletben a habhoz, és óvatosan összekeverjük. Végül a langyos olvasztott vajat hozzáadjuk, és azt is beleforgatjuk nagy mozdulatokkal.
  3. 19 cm-es, magas falú tortaformában egy adagban 40-50 percig sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével 150 fokra levesszük a hőmérsékletet (természetesen sima tortaformában is süthetjük több adagban).

Vajas krém (swiss meringue buttercream)

  1. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött addig melegítjük és kevergetjük habverővel, míg az ujjunkkal már nem érezzük a cukorkristályokat. Majd robotgéppel kemény habbá verjük, amíg az edény le nem hűl (kb. 7 perc).
  2. Majd a vajunkat kis részletekben, kanalanként hozzáadjuk folyamatos habverés alatt, végül aromával ízesítjük.

Ribizlihab

  1. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a ribizlilekvárunkat, és elkeverjük.
  2. A torta összeállításához a piskótánkat 3 részre osztjuk. Az első lap szélére egy körben nyomunka vajas krémünkből, majd a ribizlihab egy részét beletöltjük. Ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük az előző műveletet. A tortánkat a vajas krémmel bevonjuk, és a fantáziánk segítségével ribizlivel, virágszirmokkal díszíthetjük. Kellemes sütizést!:)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csenge.Mlnr

Mióta szakács: 2015.08.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlitorta, naked cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

930
tojás 8 db
cukrozatlan kakaópor 25 g
finomliszt 175 g
cukor 160 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 100 g
tojásfehérje 3 db
cukor 170 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaj 225 g
habtejszín 150 ml
feketeribizli lekvár 4 ek