Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától

Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától
Aszaltgyümölcs-torta Csorba Anitától
175 perc / előkészület: 40 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres, citrusos karácsonyi torta Csorba Anitától.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

A bevonathoz

ajánlat

Az aszalt gyümölcsből natúr verziókat válasszunk, pl.:

100 g aszalt alma,100 g aszalt szilva, 100 g aszalt füge, 200 g narancshéj50 g aszalt áfonya, 100 g goji bogyó (aszalt meggy), 50 g aszalt ananász, 200 g mazsola, 200 g datolya kimagozva

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vastag talpú edénybe öntjük a bort, a citromlevet, és beleöntjük az aszalt gyümölcsöket, a mazsolát, a feldarabolt datolyát és meggybefőttet. Ha a gyümölcs gyorsan felveszi a levet, öntsünk rá a meggybefőtt levéből. Tegyük bele a citromhéjat, és kevergetve forrósítsuk fel. A gyümölcsök ne maradjanak szárazok, de lé se maradjon a lábos alján (10 perc).
  2. Közben gyúrjuk össze a búzalisztet a vajjal, a 4 tojással, a mandulaliszttel, a mogyoróliszttel és a fűszerekkel, majd öntsük bele a langyosra hűlt gyümölcsöket.
  3. Öntsük a masszát kivajazott, meglisztezett tortaformába, és süssük alul-felül sütési módon 2 óra 15 percet, 150 C fokon. Ahhoz, hogy átsüljön a közepe is, be kell barnulni a tetejének. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. 4-5 kanál lekvárt csomómentesen összekeverünk 1 kanál forró vízzel, és bekenjük vele a torta tetejét és oldalát. A marcipánnal bevonjuk a torta tetejét és oldalát, a lekvár segíti a marcipán tapadását. 1 napig szárítjuk.
  5. Másnap felverjük a tojáshabot annyi porcukorral, amennyit felvesz, belekeverjük a citromlevet, a konyakot vagy aromát, és bekenjük a tortát. Színes marcipánnal, mandulával díszíthetjük. A legfinomabb, ha a kandírozott narancshéjat, aszalt almát, aszalt szilvát, baracklekvárt mi magunk készítjük el. Ha több darabot sütünk belőle, remek ajándék, ez esetben a sütési időt csökkentsük.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

karácsonyi torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1774
aszalt gyümölcsök 1000 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 250 g
vaj 200 g
tojás 4 db
mandula 150 g
földimogyoró 150 g
meggybefőtt 200 g
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
desszertbor 1.5 dl
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 tk
1 csipet
marcipán 500 g
sárgabaracklekvár 4 ek
tojásfehérje 1 db
citromlé 1 citromból nyert
konyak 1 ek
porcukor 25 dkg