Meggylé

Leírás

A meggy a cseresznye rokona, pirosas színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nemcsak maga a gyümölcs, de annak kipréselt vagy más módszerrel kinyert leve is számtalan módon felhasználható a konyhában. Ihatjuk frissítő italként, ízesíthetünk, illetve díszíthetünk vele italokat, édes süteményeket, desszerteket, de készíthetünk belőle akár szörpöt, habot is. Meggylével találkozhatunk a boltok polcain, de elkészíthetjük házilag is, amelynek számos módja van a meggy egyszerű kifacsarásától egészen a lecsöpögtetésen át a főzésig. Ízlés szerint édesíthetjük, fűszerezhetjük.

Meggylé
40
Kalória
-
Fehérje
9g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Meggylé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

9 g

víztartalom

0 g

gramm meggylé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

219 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...