Meggylé

A meggy a cseresznye rokona, pirosas színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nemcsak maga a gyümölcs, de annak kipréselt vagy más módszerrel kinyert leve is számtalan módon felhasználható a konyhában. Ihatjuk frissítő italként, ízesíthetünk, illetve díszíthetünk vele italokat, édes süteményeket, desszerteket, de készíthetünk belőle akár szörpöt, habot is. Meggylével találkozhatunk a boltok polcain, de elkészíthetjük házilag is, amelynek számos módja van a meggy egyszerű kifacsarásától egészen a lecsöpögtetésen át a főzésig. Ízlés szerint édesíthetjük, fűszerezhetjük.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
9 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A Coop egyik népszerű édességével akadt probléma, ezért arra kérik a vásárlókat, ne fogyasszák el, ha vettek ilyen terméket.
NosaltyA lassan beköszöntő őszi idő még inkább meghozza a kedvet a kiránduláshoz, a természetjáráshoz. A nyári vízpartozást felváltják a hegyes-dombos túrák, kisebb közös belföldi expedíciók. Négy kedvenc kirándulóhelyéhez közeli éttermet, vendéglőt ajánlunk.
NosaltyAz olcsó, külföldi import tejtermékek komoly hatással vannak a hazai tejtermeléssel és feldolgozással foglalkozó vállalkozásokra.
NosaltyA cserjék igazi ékkövei lehet a kertednek, de ami a legjobb, hogy rengeteg félét lehet még most ősszel elültetni.
Jöhet a mai menü, mindenki tűkön űlve várta már, ugye? Levesnek palóc, főzeléknek sárgaborsó, sütinek diós! Látjátok? Csodásak!
Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!