Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"

Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"
Mangalica szűz bodzás spárgával, "súfnudlival"
68 perc / előkészület: 60 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nagy kedvencem, mind ízben, mind tálalásban.

hozzávalók / 2 adag

A marinádhoz

A húshoz

A nudlihoz

A tálaláshoz

  • 10 g gomba (nyers enoki vagy "téli fülőke")
  • chili ízlés szerint (vagy chilihaj)
  • 0.5 dl marha alaplé (vagy demi glace koncentrált borjúalaplé)

ajánlat

Lisicza sauvignon blanc-t ajánlok hozzá, a bodzás jegyek miatt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítom a héjától és a fás részektől.
  2. A tejből, olívaolajból, bodzavirágból, sóból, borsból, marinádot készítek a spárgának.
  3. A spárgát röviden blansírozom, majd a marinádba helyezem, 60 fokosra melegítem és 3 órát hagyom állni benne -lefedve- tálalásig.
  4. A mangalica szűzet megtisztítom a hártyáktól és zsírszövetektől.
  5. A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, finomra áttöröm.
  6. Hozzáadok 3 tojást, valamint annyi lisztet, amennyit fölvesz, hogy a keverőtál oldalától elváljon.
  7. Sózom, borsozom, kis henger formára sodrom a kezem között és kifőzöm, forrástól számított 3 perc (!) alatt.
  8. A kifőtt nudlit hűtöben pihentetem, míg ki nem hűl, majd a tálaláshoz kacsazsírban aranybarnára sűtöm.
  9. A szűzet sózom, borsozom, kérget sütök neki, majd előmelegített sütőben 100 fokon 8 percet húzatom.
  10. Az enoki gombát a végén nyersen az ételre vágom.
  11. Chilihajjal díszítem, demi glace-szal tálalom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 976
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1248
fehér spárga 100 g
bodzavirág 6 db
tej 2 dl
sóvirág 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
mangalica szűz 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 50 g
burgonya 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
kacsazsír 2 ek
gomba 10 g
chili 0 ízlés szerint
marha alaplé 0.5 dl