Sóvirág

Sóvirág

Leírás

A sóvirágot (fleur de sel) a sók fejedelmeként szokták emlegetni, ez ugyanis a legkiválóbb minőségű tengeri só, amelynek egyedülálló íze bármilyen ételt különlegessé tesz. A tengeri sót a tengervíz lepárlásával nyerik és a kősónál jóval több, a szervezet számára értékes ásványi anyagot tartalmaz, így sokkal egészségesebb. A sóvirág a tengeri sónak azon, mindössze 4-5 százaléknyi része, amely a szárítómedencék vizének tetején csapódik ki és onnan kézzel gyűjtik be. A sóvirág természetesen fehér, rendkívül gazdag magnéziumban, kalciumban, jódban és nyomelemekben. A legjobb ízhatás érdekében a sóvirágot a főzés végén érdemes rászórni az ételekre, illetve saláták ízesítéséhez is kitűnően használható

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

11 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek