Sóvirág

Sóvirág

Leírás

A sóvirágot (fleur de sel) a sók fejedelmeként szokták emlegetni, ez ugyanis a legkiválóbb minőségű tengeri só, amelynek egyedülálló íze bármilyen ételt különlegessé tesz. A tengeri sót a tengervíz lepárlásával nyerik és a kősónál jóval több, a szervezet számára értékes ásványi anyagot tartalmaz, így sokkal egészségesebb. A sóvirág a tengeri sónak azon, mindössze 4-5 százaléknyi része, amely a szárítómedencék vizének tetején csapódik ki és onnan kézzel gyűjtik be. A sóvirág természetesen fehér, rendkívül gazdag magnéziumban, kalciumban, jódban és nyomelemekben. A legjobb ízhatás érdekében a sóvirágot a főzés végén érdemes rászórni az ételekre, illetve saláták ízesítéséhez is kitűnően használható

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

HETI MENÜ: készülünk a karácsonyra – főszerepben a fahéj

Mi már készülődünk a karácsonyra, és ennek az alaphangulatnak az illatok és ízek is kötelező elemei – ide tartozik a fahéj is, amit most nemcsak süteményekbe csempészünk bele, hanem különleges fogásokba is, hogy lássátok, milyen kreatívan és sokoldalúan használható fűszer. A menühöz pedig remekül illik majd a Coca-Cola legújabb terméke, a Coca-Cola Zero Fahéj is! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek