r
Nosalty Logó

Szűzérmék rózsaborsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Szűzérmék rózsaborsmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Hús

Rózsaborsmártás

Elkészítés

Hús

  1. Melegítsük elő a sütőt egy tepsivel együtt 130 fokra.
  2. A szűzérméket hártyázzuk le, és vágjuk kb. 3 cm-es szeletekre, korongokra. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, és a szűzérmék mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, oldalanként 1-2 perc, hogy szép színt kapjanak. Semmiképp se süssük túl!
  4. Tegyük az elősütött érméket az előmelegített tepsibe, fedjük le alufóliával, és süssük 10 percig.
  5. Közben készítsük el a mártást.

Rózsaborsmártás

  1. A hússütés után visszamaradt zsiradékra, a serpenyőbe szórjuk bele a borsot, és pirítsuk meg kicsit. Közben a fakanál hátuljával össze is nyomkodhatjuk a szemek egy részét, Ezután öntsük fel a borral.
  2. Forraljuk el az alkoholt, és közben kaparjuk fel a lesült húsmaradványokat a serpenyőből.
  3. Ekkor öntsük fel a tejszínnel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Ízesítsük a mustárral, worcestershire szósszal és sóval.
  4. Addig főzzük, amíg be nem, sűrűsödik annyira, hogy szépen bevonja a fakanalat.
  5. A húst a mártással leöntve tálaljuk, amíg még meleg (nekem kihűlt, mire sikerült fényképeznem, ezért nem olyan folyós, mint kellene).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9886
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Ajánló

Steak burgonyával, héjában sült krumplival, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk. Ha már begyújtom sütőt a hús miatt, én abban szoktam a krumplit is megsütni, és amikor elkészült a krumpli, akkor kezdek hozzá a hús sütésének. Közben hagyom kihűlni a sütőt a megfelelő hőmérséklete, és aztán teszem be a húst. A krumplit így készítem: héjastól gerezdekre, csíkokra vágom a krumplit, összeforgatom olívaolajjal, zúzott fokhagymával és friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és addig sütöm, amíg szép aranybarna színt nem kap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a mártással szeretem legjobban most a szűzérmét, igazán méltó kísérője ennek a remek húsnak. A rózsabors aromásabb, édeskésebb, mint a testvérei, és hiányzik belőle a piperin, ami a fekete, fehér és zöld bors csípősségét adja. Erre élvezet ráharapni, és ettől lesz igazán különleges a recept.

Hozzávalók

Hús

Rózsaborsmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!