Málnás-rebarbarás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Omlós tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
3g kekszmorzsa14 kcal
-
9 kcal
Házipudingos kérm
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
33g málna17 kcal
-
63g rebarbara10 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19 kcal
-
2g rizsliszt6 kcal
-
8g víz0 kcal
Díszítés
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g málna4 kcal
-
5 kcal
-
1g menta1 kcal
Összesen
810
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Omlós tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g kekszmorzsa84 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
Házipudingos kérm
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
200g málna104 kcal
-
375g rebarbara59 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
114 kcal
-
10g rizsliszt37 kcal
-
50g víz0 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
7g menta5 kcal
Összesen
4869
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
Omlós tészta
-
14.4g finomliszt53 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
1g kekszmorzsa4 kcal
-
3 kcal
Házipudingos kérm
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
9.6g málna5 kcal
-
18g rebarbara3 kcal
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
1.4g kukoricakeményítő5 kcal
-
0.5g rizsliszt2 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Díszítés
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
2.4g málna1 kcal
-
2.4g piros ribizli1 kcal
-
0.3g menta0 kcal
Összesen
233
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
810
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.5 g
Zsír
-
Összesen 280.2 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3013.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.9 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 824 mg
-
Retinol - A vitamin: 2405 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1798 micro
Összesen
4869
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
Omlós tészta
Házipudingos kérm
-
3 ek tejföl
-
1 tk vaj
-
20 dkg málna
-
3 közepes szár rebarbara
-
3 db tojásfehérje
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
0.5 dl víz
Díszítés
-
2 dl habtejszín
-
50 g málna
-
50 g piros ribizli
-
1 szál menta
Elkészítés
Omlós tészta
- Kimérjük a hozzávalókat, és a lisztet a cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával elvegyítjük. Beledobjuk a tojást és a hideg vajat.
- A hozzávalókat igyekszünk igencsak gyorsan összeállítani, nehogy megolvadjon a vaj jobban, mint amennyire kell. Végül egy hosszú rudat formázunk a tésztából, és frissen tartó fóliába tekerjük.
- Hűtőbe, mélyhűtőbe tesszük a tésztát pihenni 20 percre.
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, eközben a tésztát egy piteformába nyomkodjuk. Figyelem, a tésztát felesleges nyújtani (by Nigella), szépen, kb 0,5-1 cm-es karikákat vágunk az egész rudat felhasználva. Ezeket lepakoljuk sorban egymás mellé és elnyomkodjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson a tésztából, az oldalára is. Ezt követően a sütink alját villával megszurkáljuk, hogy a hő ott távozzon majd a sütés közben.
- A nyomkodástól kissé kimelegedő tésztánkat 15 percre hűtőbe tesszük, egy a formára szabott sütőpapírral a tetején.
- A hűtőből egyenesen a sütőbe megy, és majdnem készre sütjük. (Sütési időt nehezen tudok pontosat adni, gázsütőnk van, ami már nem mai csirke, így tovább süt mindent, mint alapból kéne...) A lényeg, hogy a közepe mindenképp süljön meg, különben nyers lesz a tészta. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
Házipudingos kérm
- A 3 tojássárgát a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Eközben a gyümölcsöket feltesszük ízlés szerinti cukorral főni.
- A tojásos keveréket feltesszük alacsony lángon melegedni, nem hevítjük, mert rántottánk lesz! Ahogy sűrűsödik a krém, úgy mehet bele a vaj, majd az elkészült gyümölcs-zöldség kombó. (Ezek, ha túl sok levet eresztenek, igyekezzük elfőzni, ha nem megy, akkor jobbára a gyümölcs-zöldség pép kerüljön bele a krémbe.)
- Amikor a tojásos krémben ott a vaj és a rebarbarás-málnás keverék, akkor felverjük a tojásfehérjéket keményre. Eközben bekukkantunk a sütőbe, vajon megfelelő-e már a tészta... ha jó, vegyük ki, és szórjuk meg kekszmorzsával, megkenhetjük esetleg málnás-rebarbarás lekvárral is, de ez utóbbi elhagyható.
- A krémre visszatérve; ha a fehérjéink kemények, akkor lezárjuk a gázt a krém alatt. A keményítőt és a lisztet kevés kis vízzel folyékonyra keverjük, majd beleöntjük a krémbe. Az ujj meleg keverékbe óvatosan beledolgozzuk a fehérjét.
- A tésztára borítjuk a krémet, és betoljuk a sütőbe, ott 180 C-on készre sütjük. Kb. 20-25 perc kell neki. Akkor jó, ha a közepe is megdermedt, mint a puding, olyan lesz az állaga, ruganyos, remegős. Ha kész, kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és feldíszítjük kedvünk szerint, de, ha ezt nem tesszük, attól még ugyanúgy szuper lesz! ;)
Díszítés
- A habtejszínt felverjük kevés cukorral, és feldíszítjük a sütinket vele. Szórunk rá néhány gyümölcsöt és mentaleveleket. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 868
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.
Ajánló
Bármilyen gyümölcsből elkészíthető!!! ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17514 recept
A történet ott kezdődött, hogy pitét akartam sütni... De nem akármilyen pitét, valami újat, amiben a puding nem a tasakból kerül a sütibe, hanem saját kezűleg lett elkövetve... eddig Ok, de mi a helyzet az ízével???? Mégsem lehet sima "puding" a töltelék, kell bele gyümölcs, főleg, ha az valójában egy zöldség... igen-igen, dee ez meg egyedül olyan fanyarságot hagy maga után, hogy az agyad eldobod... akkor mi is van hozzá itthon??? Őőő... MÁLNAAA... és így lett a CSODAPIE! ;)