r
Nosalty Logó

Málnás-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

Összesen 810 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

Összesen 4869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

Összesen 233 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 810 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3013.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 4869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

Elkészítés

Omlós tészta

  1. Kimérjük a hozzávalókat, és a lisztet a cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával elvegyítjük. Beledobjuk a tojást és a hideg vajat.
  2. A hozzávalókat igyekszünk igencsak gyorsan összeállítani, nehogy megolvadjon a vaj jobban, mint amennyire kell. Végül egy hosszú rudat formázunk a tésztából, és frissen tartó fóliába tekerjük.
  3. Hűtőbe, mélyhűtőbe tesszük a tésztát pihenni 20 percre.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, eközben a tésztát egy piteformába nyomkodjuk. Figyelem, a tésztát felesleges nyújtani (by Nigella), szépen, kb 0,5-1 cm-es karikákat vágunk az egész rudat felhasználva. Ezeket lepakoljuk sorban egymás mellé és elnyomkodjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson a tésztából, az oldalára is. Ezt követően a sütink alját villával megszurkáljuk, hogy a hő ott távozzon majd a sütés közben.
  5. A nyomkodástól kissé kimelegedő tésztánkat 15 percre hűtőbe tesszük, egy a formára szabott sütőpapírral a tetején.
  6. A hűtőből egyenesen a sütőbe megy, és majdnem készre sütjük. (Sütési időt nehezen tudok pontosat adni, gázsütőnk van, ami már nem mai csirke, így tovább süt mindent, mint alapból kéne...) A lényeg, hogy a közepe mindenképp süljön meg, különben nyers lesz a tészta. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Házipudingos kérm

  1. A 3 tojássárgát a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Eközben a gyümölcsöket feltesszük ízlés szerinti cukorral főni.
  2. A tojásos keveréket feltesszük alacsony lángon melegedni, nem hevítjük, mert rántottánk lesz! Ahogy sűrűsödik a krém, úgy mehet bele a vaj, majd az elkészült gyümölcs-zöldség kombó. (Ezek, ha túl sok levet eresztenek, igyekezzük elfőzni, ha nem megy, akkor jobbára a gyümölcs-zöldség pép kerüljön bele a krémbe.)
  3. Amikor a tojásos krémben ott a vaj és a rebarbarás-málnás keverék, akkor felverjük a tojásfehérjéket keményre. Eközben bekukkantunk a sütőbe, vajon megfelelő-e már a tészta... ha jó, vegyük ki, és szórjuk meg kekszmorzsával, megkenhetjük esetleg málnás-rebarbarás lekvárral is, de ez utóbbi elhagyható.
  4. A krémre visszatérve; ha a fehérjéink kemények, akkor lezárjuk a gázt a krém alatt. A keményítőt és a lisztet kevés kis vízzel folyékonyra keverjük, majd beleöntjük a krémbe. Az ujj meleg keverékbe óvatosan beledolgozzuk a fehérjét.
  5. A tésztára borítjuk a krémet, és betoljuk a sütőbe, ott 180 C-on készre sütjük. Kb. 20-25 perc kell neki. Akkor jó, ha a közepe is megdermedt, mint a puding, olyan lesz az állaga, ruganyos, remegős. Ha kész, kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és feldíszítjük kedvünk szerint, de, ha ezt nem tesszük, attól még ugyanúgy szuper lesz! ;)

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük kevés cukorral, és feldíszítjük a sütinket vele. Szórunk rá néhány gyümölcsöt és mentaleveleket. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 832
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Ajánló

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető!!! ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet ott kezdődött, hogy pitét akartam sütni... De nem akármilyen pitét, valami újat, amiben a puding nem a tasakból kerül a sütibe, hanem saját kezűleg lett elkövetve... eddig Ok, de mi a helyzet az ízével???? Mégsem lehet sima "puding" a töltelék, kell bele gyümölcs, főleg, ha az valójában egy zöldség... igen-igen, dee ez meg egyedül olyan fanyarságot hagy maga után, hogy az agyad eldobod... akkor mi is van hozzá itthon??? Őőő... MÁLNAAA... és így lett a CSODAPIE! ;)

Hozzávalók

Omlós tészta

Házipudingos kérm

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek