Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis pite gluténmentesen

Feketeribizlis pite gluténmentesen
Feketeribizlis pite gluténmentesen
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főszeres Eszter receptjét próbáltam ki gluténmentesen. Ez mindig kísérleti jellegű dolog, de most nagyon jól sikerült. Biztos, hogy rendes liszttel még jobb. Kicsit fanyar ízű, de a ribizli kicsit földes, csodás íze remekül érvényesül. A család vaníliafagyival ette, nekem anélkül is ízlett. Másnap is finom volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti az egyszerűségében különleges, fanyarabb ízű sütiket. Az elkészítése nagyon egyszerű, csak a fekete ribizlit beszerezni hozzá nehézkes kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
  2. A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
  3. Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
  4. A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
  5. A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
  6. Addig sütjük, míg a teteje megbarnul. 
  7. Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 742
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

margaretta

Mióta szakács: 2011.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeribizlis sütemény, feketeribizlis sütemény gluténmentesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

984
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 4 dl
barna cukor 360 g
sütőpor 1 csomag
gluténmentes lisztkeverék 270 g
feketeribizli 50 dkg
barna cukor 3 ek
vaj 1 dkg