Piros ribizli

Piros ribizli

Leírás

Fanyar ízű bogyós gyümölcs. Négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Hideg technológiával készíthető belőle szörp, és gyümölcsbor készítésre is kiválóan alkalmas, így nem veszti el magas C-vitamin tartalmát. Emellett készíthetünk belőle lekvárt, különféle édességeket. Magas pektintartalmú gyümölcs, jó lekvár alapanyag, alacsonyabb pektintartalmú gyümölcsökből készülő híg lekvár természetes módon sűríthető vele. Amire vásárláskor ügyelni kell: ép, feszes szemű legyen a ribizli.

Mikor vegyem

Frissen nyáron, fagyasztva egész évben kapható.

hogyan tároljam

A friss ribizlit ajánlatos hamar elfogyasztani, mert nagyon hamar megromlik, addig is hűtőben tartsuk.

332 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek