r
Nosalty Logó

Panírozott kacsaláb rákszirommal, ananásszal és fekete kukoricával

Nosalty
Panírozott kacsaláb rákszirommal, ananásszal és fekete kukoricával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A kacsalábhoz

A ráksziromhoz

Az ananászhoz

A körethez

4964
Kalória
21g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
512.3g
Zsír
104.7g
Víz
116.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír

A kacsalábhoz

A ráksziromhoz

Az ananászhoz

A körethez

Összesen 4964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír

A kacsalábhoz

A ráksziromhoz

Az ananászhoz

A körethez

Összesen 19849 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír

A kacsalábhoz

A ráksziromhoz

Az ananászhoz

A körethez

Összesen 618 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    512.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    235 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    206 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 4964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    2049.4 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    941 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    738 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3758.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    826 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 19849 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 71% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 618 kcal

Elkészítés

A kacsalábhoz

  1. Ha nem előfőzött a kacsaláb, főzd meg sós vízben 40-50 percig, majd hagyd kihűlni. Távolítsd el az esetleges bőrdarabokat, hogy csak a porcos, ehető rész maradjon.
  2. A kacsalábakat sózd, borsozd, majd forgasd lisztbe, tojásba, és végül zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le.

A ráksziromhoz

  1. Forró olajban pár másodperc alatt süsd ki a rákszirmokat. Figyelj, mert pillanatok alatt felfúvódik.

Az ananászhoz

  1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a barna cukrot, majd a friss ananászkarikákat. Mindkét oldalát 2-3 percig pirítsd, amíg enyhén karamellizálódik és kissé megpuhul.

A körethez

  1. A főtt fekete kukoricát olívaolajon vagy vajon pirítsd át, majd pár csepp limelével és sóval ízesítsd.
  2. A tányérra helyezz pár darab rákszirmot, majd rá 2-3 darab ropogós kacsalábat és egy karamellizált ananászkarikát. Szórd mellé vagy a tetejére a fekete kukoricát. Díszítheted még friss zöldfűszerekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek