r
Nosalty Logó

Kemencés malacsült

Ligeti Károly
Kemencés malacsült
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

646
Kalória
43.6g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
456.1g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    456.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3382.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    3649 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 5164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap a húst megtisztítjuk, a bőrét az alatta lévő zsírréteggel együtt, ujjnyi szélességben, hosszában és keresztben bevágjuk.
  2. A fűszereket, só nélkül, az áttört fokhagymával és az olajjal összekeverjük, majd a felével bedörzsöljük a malachús bőrös felét úgy, hogy a vágásokba is jusson, majd a maradék fűszeres masszába elkeverünk 1 ek. sót, és a húsos oldalát ezzel dörzsöljük be. Ügyeljünk arra, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem sül ropogósra. Éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a krumplit, hagymát szeletekre vágjuk, és egy cserépedénybe vagy magas falú tepsibe rakjuk, és megsózzuk.
  4. Ráhelyezzük a malachúst, körberakjuk a cikkekre vágott almával, aláöntjük a bort, rátesszük a fedelét (a tepsit alufóliával fedjük), és kemencébe toljuk. 300 fokon 1,5 órát sütjük, majd a fedelét levéve még 1 órát pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a bőrét a kisült zsírral.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a kemencéből, és fél órát pihentetjük, majd felszeleteljük. A vele sült körettel és párolt káposztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 300 °C

A malacsült a szilveszter elmaradhatatlan velejárója. A belül omlósra sült malachús, amit a ropogósra sült bőr takar, hát az isteni finom. Mindegy, melyik részéből készül, comb, lapocka, karaj vagy akár egy egész malac. Mindenki ízlése szerint választhat.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek