r
Nosalty Logó

Majorsági májgaluskaleves

NS
Majorsági májgaluskaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A májgaluskához

537
Kalória
24.4g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
723.1g
Víz
295.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 2143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A májgaluskához

Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8798 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3740 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2892.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    180 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    999 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35192 micro
  • α-karotin
    5017 micro
  • β-karotin
    14960 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7042 micro
Összesen 2143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Elkészítjük a májgaluskát: a májat ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit meghűlt, összekeverjük a májjal.
  2. A májas masszánkhoz hozzáadjuk a tojást, majd a liszttel, a zsemlemorzsával és a búzadarával galuska-sűrűségűre keverjük.
  3. Jöhet a leves: a közepes fej finomra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A majdnem megfőtt levesbe a galuskákat kiskanállal beleszaggatjuk, hozzátesszük a zöldborsót, karfiolt, kelbimbót, és készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az én családom -a fiúk és a férjem- nagy levesevők. Ráadásul a gyerkőceim csak leves formájában eszik meg a zöldségeket. Sokszor, ha a "foguk alá való" levest készítek, még vacsorára is azt kérnek. Tehát nálunk, bár 4-en vagyunk, mindig min. 6-8 literes edényben készülnek a leveskék!  

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...