r
Nosalty Logó

Májgombócleves 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Májgombócleves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 332 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 1329 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húsleveshez

A májgombóchoz

Összesen 57 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    5114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 332 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6560 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10398 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    948 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1966 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8380 micro
  • α-karotin
    7472 micro
  • β-karotin
    20455 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    3838 micro
Összesen 1329 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A húsleveshez

A májgombóchoz

Elkészítés

A húsleveshez

  1. Húslevest főzünk a szokásos módon. Amíg fő a leves, addig elkészítjük a májgombócot.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük.
  3. A zsemléket beáztatjuk hideg vízbe, a petrezselymet apróra vágjuk.
  4. A hagymát kis kockákra vágjuk, olajon megdinszteljük.
  5. Kicsavarjuk a zsemléket és egy tálban összekeverjük a májjal, a tojásokkal, a vöröshagymával és a petrezselyemmel.
  6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. 1-2 ek búzadarát és kevés lisztet keverünk hozzá. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl kemény a túl sok liszt miatt. Érdemes a liszt hozzáadása előtt egy gombócot próbaképpen kifőzni és ennek megfelelően hozzáadni a lisztet.)
  8. Egy fazékban vizet forralunk, ha már lobog, akkor teáskanállal kicsi gombócokat szaggatunk és 7-8 perc alatt kifőzzük, szűrőkanállal egy tálba szedjük.
  9. Végül a leszűrt húslevesbe tesszük és összemelegítjük.
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 50569
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 03.

Ajánló

Tipp: Ha túl sok gombócunk lett, egy részét lefagyaszthatjuk, így legközelebb csak forró levessel kell nyakon önteni és olyan lesz, mintha frissen készült volna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi húslevesünket nagyon jól feldobhatjuk vele, ráadásul ebből a mennyiségből jócskán lefagyaszthatunk, így legközelebb még egyszerűbb dolgunk lesz vele.

Hozzávalók

A húsleveshez

A májgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek