Borjúmáj

Borjúmáj

Leírás

A borjú a fiatal szarvasmarha a szoptatás megszűnéséig (az igazi borjúhús a körülbelül 3 hónapos korban levágott állat húsa). A borjú mája, ahogy a húsa is, halványabb színű, mint a marháé. Kevésbé gyakori alapanyag, mint a sertés-vagy marhamáj, így beszerzése sem olyan egyszerű. Előkészítéskor mindig húzzuk le róla a hártyát! A máj az egyik legértékesebb belsőség, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Fogyasztása azonban csak hetente egyszer javasolt, magas koleszterintartalma miatt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Borjúmáj

fehérjetartalom

19.93 g

zsírtartalom

334003.357 g

szénhidráttartalom

2.91 g

víztartalom

70.89 g

Hány kalória

gramm

borjúmáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

379 mg

Nátrium

77 mg

Magnézium

20 mg

Cink

12.02 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.957 g

Kolin

310 mg

A vitamin

11707 µg

Retinol

11705 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.93 g

Zsír

telített zsírsav

1.56 g

egyszeresen telített zsírsav

0.968 g

többszörösen telített zsírsav

0.829 g

koleszterin

334 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

6.4 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

379 mg

Nátrium

77 mg

Cink

12.02 mg

Réz

11.865 mg

Mangán

0.255 mg

Szelén

22.7 µg

szénhidrát

víz

70.89 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.173 mg

Riboflavin - B2 vitamin

2.44 mg

Niacin - B3 vitamin

10.55 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.065 mg

Folát

125 µg

Kolin

310 mg

Retinol

11705 µg

Alfa-karotin

13 µg

Béta-karotin

11 µg

Béta-kriptoxantin

11 µg

E vitamin

0.37 mg

K vitamin

0.9 µg

B12 vitamin

59.85 µg

A vitamin

11707 µg

C vitamin

0.7 mg

B6 vitamin

0.957 g

Címlapról ajánljuk