r
Nosalty Logó

Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával

Gizi
Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

2670
Kalória
80.8g
Fehérje
183.3g
Szénhidrát
183.2g
Zsír
1101g
Víz
460.4g
Koleszterin
27.2g
Élelmi rost
75.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 2670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7019.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4476 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    15630 micro
  • β-karotin
    38501 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 2670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14038.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    3016 mg
  • Nátrium
    8882 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    2202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8951 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    974 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    31259 micro
  • β-karotin
    77001 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4981 micro
Összesen 5339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    869 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Libamell hozzávalói

  1. Először a húst óvatosan fejtsük le a csontról, majd a bőrét éles késsel irdaljuk be (figyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele).
  2. A lefejtett hús mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos felét ízlés szerint szórjuk meg őrölt fehér borssal és egy csipet szerecsendióval. Ezután hagyjuk állni 1-2 órát, vagy egy egész éjszakát (én egész éjszakára betettem a hűtőbe).
  3. A filézés után visszamaradt csontot a zöldségekkel és fűszerekkel főzzük legalább két órán át, majd szűrjük le, és forraljuk fel.
  4. Amikor a zöldségalaplé felforrt, vegyük le a tűzről, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett mellfiléket. Egy fóliával szorosan fedjük le, és hagyjuk a húst a forró lében állni 30 percig.
  5. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a zsírt, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a libamellet, majd süssük szép pirosra, ropogósra (sütés közben a forró zsírral folyamatosan locsoljuk a húsos részt).
  6. Amikor a bőre már szép pirosra sült, fordítsuk át a húst, és a másik felét is süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
  7. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
  8. Ezután szűrjük le, majd adjuk hozzá a vajat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és keverjük jó habosra. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá meleg tejet, hogy a püré jó habos-krémes legyen.
  9. A sárgarépát pucoljuk meg, ízlés szerint vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le.
  10. Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet és a vajat, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött sárgarépát.
  11. Ezután reszeljük rá fél narancs héját, és facsarjuk rá az egész narancs levét. Forgassuk alaposan össze, majd kisebb lángon, néha megrázogatva, karamellizáljuk a sárgarépát addig, még a narancsos lé kissé besűrűsödik.
  12. Tálalás előtt a libamellet ízlés szerint felszeletelve helyezzük a tányérra, kanalazzuk mellé a sajtos krumplipürét és a narancsos-mézes sárgarépát, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

Én Márton napra készítettem ezt a fogást, és nagyon ízlett a családnak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...