r
Nosalty Logó

Fokhagymás libasült zöldpaprika ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
apecs
Fokhagymás libasült zöldpaprika ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3447 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 861 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    464.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9738.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    6471 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 3447 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg lesózott liba húst megfelelő méretű tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel kb. félig lepje el, majd rátesszük a karikára vágott zöldpaprikát, a megtisztított gerezdekre szedett fokhagymát, alufóliával lefedjük, és 180 celsius fokos sütőbe tesszük.
  2. 45 perc múlva kivesszük, a húsokat megfordítjuk, ezáltal a paprika és a fokhagyma a hús mellé kerül. Ételízesítővel megszórjuk, visszatesszük az alufóliát, majd berakjuk a sütőbe.
  3. 45 perc múlva kivesszük, megfordítjuk, megszórjuk ételízesítővel, és alufólia nélkül addig sütjük, amíg a víz elpárolog és a hús megpirul, ez kb. még 30-40 perc.
  4. A sült zöldpaprikát és fokhagymát tálaljuk a hús mellé. Krumplipürét ajánlok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x4
  • Sütés ideje: 125 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8969
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha jól sikerül elkészíteni, akkor az eredmény egy nagyon ízletes, omlós, viszonylag könnyű étel. Azoknak ajánlom, akik szeretik az ízletes finom sülteket, viszont meg akarják kímélni a gyomrukat több fej hagymától, nem ritkán 5-6 féle fűszertől, zsírtól, olajtól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek