Libamell

Leírás
A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A libamell a máj után a legkeresettebb része az állatnak. A mellhús zamatos, bőrével és zsírjával együtt elkészítve pedig kifejezetten szaftos lehet. A húsáért tartott liba melle a legnagyobb. A liba mellét lehet sütni, rántani, tölteni, konfitálni, az eredmény minden esetben fenséges lakoma.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
100g Libamell
fehérjetartalom
15.86 g
zsírtartalom
80031.31 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
49.66 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
234 mg
Nátrium
73 mg
Magnézium
18 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.39 g
C vitamin
4.2 mg
Niacin - B3 vitamin
3.608 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.294 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
15.86 g
Zsír
telített zsírsav
9.78 g
egyszeresen telített zsírsav
17.77 g
többszörösen telített zsírsav
3.76 g
koleszterin
80 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
2.5 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
234 mg
Nátrium
73 mg
Cink
1.72 mg
Réz
0.27 mg
Mangán
0.02 mg
Szelén
14.4 µg
szénhidrát
víz
49.66 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.085 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.245 mg
Niacin - B3 vitamin
3.608 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.294 mg
Folát
4 µg
Retinol
17 µg
B12 vitamin
0.34 µg
A vitamin
17 µg
C vitamin
4.2 mg
B6 vitamin
0.39 g