Libamell

Libamell

Leírás

A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A libamell a máj után a legkeresettebb része az állatnak. A mellhús zamatos, bőrével és zsírjával együtt elkészítve pedig kifejezetten szaftos lehet. A húsáért tartott liba melle a legnagyobb. A liba mellét lehet sütni, rántani, tölteni, konfitálni, az eredmény minden esetben fenséges lakoma.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Libamell

fehérjetartalom

15.86 g

zsírtartalom

80031.31 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

49.66 g

Hány kalória

gramm

libamell?

Top ásványi anyagok

Foszfor

234 mg

Nátrium

73 mg

Magnézium

18 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.39 g

C vitamin

4.2 mg

Niacin - B3 vitamin

3.608 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.294 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.86 g

Zsír

telített zsírsav

9.78 g

egyszeresen telített zsírsav

17.77 g

többszörösen telített zsírsav

3.76 g

koleszterin

80 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

2.5 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

234 mg

Nátrium

73 mg

Cink

1.72 mg

Réz

0.27 mg

Mangán

0.02 mg

Szelén

14.4 µg

szénhidrát

víz

49.66 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.085 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.245 mg

Niacin - B3 vitamin

3.608 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.294 mg

Folát

4 µg

Retinol

17 µg

B12 vitamin

0.34 µg

A vitamin

17 µg

C vitamin

4.2 mg

B6 vitamin

0.39 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.