r
Nosalty Logó

Ropogós - omlós libacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ropogós - omlós libacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1158 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2315 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1158 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2315 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.
  2. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.
  3. Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.
  4. Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percet még visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 244
  • Össznézettség: 296039
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 22.

Ajánló

Száraz vörösbort kínálnék hozzá, pl. egy jófajta cabernet sauvignon-t.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ropogós - omlós libacomb
Vicikó 251 recept

Egyik kedvencünk a liba és kacsasült. Többször szoktam készíteni az év folyamán, nemcsak kizárólag ünnepnapi étel (Karácsony, vagy Márton nap). Most pl. saját eltevésű őszibarackkal, és finom jázmin rizzsel ettük. Mindig puha, omlós húst tudok ezzel a sütési móddal készíteni. Sütöttem már nagyobb családi ünnepekkor is (egyszer 25 combot, több menetben, egy  50. szülinapra!) vendégeknek, barátoknak is. Nagy siker mindig, azt hiszem mondhatom :-)

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

The Jordan 13 <a href="http://www.nikeshox-sales.net/">nike shox shoes</a> was retroed again in 2008 and has had several retros made, including some <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes outlet</a> that weer made in some pretty nasty colors. The AJ 13 shoe was claimed as the best designed shoe of all time and also <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a> featured the first hologram in an Air Jordan shoe which probably helped that concept to get across but <a href="http://www.cheapgucci-sale.net/">gucci sale</a> the smooth lines and comfortable feel of Jordan Shoes has helped it <a href="http://www.coachbags-outlets.net/">coach outlet</a> be a very popular AJ. Air Jordan offered a great hologram on the ankle together with the layout was stated to be inspired by a panther

sterneva

Köszönöm a receptet, ma ez volt az ebédünk, nagyon-nagyon finom lett, egyszer? és nagyszer?!

Vicikó

Nagyon szívesen kedves Éva, és örülök egyben, hogy ilyen jól sikerült a tegnapi ebéded! :-) Üdv: Vici

Greg

Kedves vicikó! Holnap ezt fogom elkészíteni. A recept leírás nagyfokú gondosságról tanúskodik és a fotó is kit?n?. Kedvelem a receptjeid.

Vicikó

Kedves Gregor ( György )! :) Köszönöm a dicséretet, igazán jól esett! Valóban, mindig igyekszem talán kissé aprólékosabban leírni a receptjeimet, arra számítva, hogy ha netán egy kezd? szakács-társ olvassa, ? is megértse, és ne akadjon fel, vagy menjen el a kedve rögtön már az els? sornál. A fotó,.... az meg így sikerült, fotogén volt az alany! :-))) Remélem jól sikerül, és ízleni fog a libasülted! Üdv:-) Vici

Greg

Kedves Vicikó! Annyira jól sikerült, hogy 3 hízott libacomb ismét ott vigyorog a h?t?mben. Ez is karácsonyi men?sor része lesz. Én most pezsg?s, párolt, lilakáposztát készítek hozzá. Ha lesz kedvem le is fotózom. Boldog Karácsonyt!

Vicikó

Kedves Gregor! Szegény combok, még vigyorognak..... ! :D Örülök, hogy múltkoriak jók lettek! Nálunk, nagyjából így fog kinézni a karácsonyi egyik ebéd..... http://www.nosalty.hu/recept/ropogos-omlos-sult-kacsacomb-vicikotol Hasonlóan, és is boldog Karácsonyt kívánok Neked! Üdv:-) Vici

maria54321

Szia ma csinálom a sütési id? több mint 2 óra ?

Vicikó

Szia! Igen, összesen általában több, mint 2 óra úgy a libánál, mint a kacsánál. De, természetesen a zsírréteg vastagságától függ! Ezzel a módszerrel kisül az összes, felesleges zsírja a húsnak, és így valóban egy belül omlós, kívül pedig ízlés szerint, egy finoman ropogós b?r? libát, v. kacsát kapunk. Én tegnap épp kacsacombot sütöttem :-) Remélem ízleni fog! Üdv :-) Vici

Wendus

Én most sütöm a holnapi libacombot.Remélem sikerül,mert még sosem csináltam.

Törölt felhasználó

Ez valami fantasztikus lett, nem volt ideje szegény combiknak kih?lni hál isten :-)

magyarsi

Megcsináltam, tökéletes volt! Köszönöm a receptet!

Bürstenkopf

Ma keszitettem el. Csatlakozom, tokeletes recept. Kivul ropogos, belul szaftos libacombok az eredmeny. Koszonom.

Törölt felhasználó

Azt mondják a száraz libacombnál nincs rosszabb. De van: ha ezen felül még az egész lakást libazsír tömény illata lengi be és a süt? a ráégett zsírtól takarításra vár. Azt hiszem az kimaradt a receptb?l, hogy a megadott id?tartamok hízott libacombra vonatkoznak, sajnos a pecsenye libacomb ennyi sütési id?vel szinte tepert?vé száradt. Nem tudtam, sírjak vagy nevessek a végeredményen. Azt esetleg valaki meg tudná mondani, hogy pecsenye libacombot hogyan kell sütni? Akkor talán még egyszer megpróbálom. Bár biztosan nem télen, mert kicsit körülményes a lakás állandó szell?ztetése.

sivatag

Szia Csillagszem22! Egy nagy lábosba fektesd bele a besózott libacombokat (vagy kacsacombokat, vagy 2,5 cm-es vastagságú nem kiklopfolt csontos tarjaszeleteket) Rakjál bele 2 - 3 gerezd fokhagymát egészben és egy púpos teáskanálnyi pirospaprikát. Önts rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Fedd le. Forrald föl, majd 170 - 180 fokon f?zd egészen addig, amíg a vizet elfövi és a zsírja sercegni kezd alatta, ezzel kapja meg a saját zsírjában sült egyedülálló fenséges ízt. Ekkor tedd be a süt?be mostmár fed? nélkül ( én alsó fels? sütésen 180 fokon még 20 percig átsütöm abban a lábosban, amelyben eredetileg f?tt). Ha van grill fokozatod, akkor azt használd. ...Hidd el, nem fog kiszáradni, zamatos szaftos lesz, a külseje pedig pirított, épp annyira ropogós amennyire kell és szép piros szín?. 20 percnél semmiképp ne kell tovább sütni!... Én más f?szereket nem használok, mert a libának/kacsának/tarjának meg van a saját ízvilága, kár elvonni ebb?l a különféle f?szerekkel.....Sok sikert a sütéshez!

Wendus

Ma ismét ez a recept szerint csinálom a Márton napi liba sültet. Az el?z? is nagyon jól sikerült,és bízom benne hogy ma is így lesz :) Üdv: Wendus

elderflower

Ez a recept egyszer?en tökéletes! Karácsonyra készítettük el, elképeszt?en finom volt. Köszönet Vicikó érte, innent?l a te recepted szerint készül nálunk majd a liba. :) Üdv, Klaudia

Baranka Ági

Azt gondoltam, milyen szuper egyszer? recept, baba mellett is simán megcsinálom.. enyhén odaégett, er?sen kiszáradt hús lett a végeredmény. :( És még a süt?t is pucolhatom! Vagy inkább a férjem.. Biztosan másképp csinálom legközelebb, szerintem a h?fok volt túl magas.

Fabika

Én már többször is ez alapján készítettem, hízott kacsacombbal. Egyszer?en így tökéletes ahogy van. Persze többször ránézek menet közben és a sütési id?t annak megfelel?en módosítom, ha éppen szükséges. Nagyszer? és egyszer? recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.