r
Nosalty Logó

Levesen sült lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Levesen sült lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A lángoshoz

Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A lángoshoz

Összesen 2206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A lángoshoz

Összesen 64 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    446 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7149.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    4577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2678 micro
  • β-karotin
    7004 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 2206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A lángoshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Először a lángost készítjük el. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, még forrón átnyomjuk a krumplinyomón. Félrerakjuk hűlni. Az élesztőt felfuttatjuk 0,5 dl meleg tejben a csipetnyi cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztjuk. Letakarva hagyjuk pihenni.
  2. Amíg a tészta kel, addig megfőzzük a levest. A kockára vágott húst forró olajon megpirítjuk, a zsírt lekanalazzuk, és felöntjük a húslevessel. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát, zellert meg a fűszereket (oregánó, bors, babérlevél), és miután felforrt, kis lángon főzzük.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, krumplit meg a paradicsomot. Akkor van kész, amikor a burgonya puha.
  4. A sütőt begyújtjuk, 6 db kisebb cserépedénybe merjük a forró levest, és sütőlemezre helyezzük. A lángostésztát 6 részre osztjuk, széthúzgáljuk, befedjük az edényeket vele. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5620
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc szakácskönyvemben (Magyar tájak ételei) találtam ezt az ötletet, lángos sütéshez. Ott egy másik levessel van elkészítve, és a lángos nem is tudom, hogy krumplis-e, vagy sem. Végülis ez csak ötletadó, mert mindenkinek van már szerintem kedvenc lángosreceptje, azzal is nyugodtan ki lehet próbálni. Még a kedvenc levesünket is főzhetjük hozzá.

Hozzávalók

A leveshez

A lángoshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek