Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróleves

Mogyoróleves
Mogyoróleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A Férjem születésnapjára készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sótlan mogyorót ledaráljuk, vagy turmixoljuk.
  2. Tejjel összekeverjük, megsózzuk, és felforraljuk.
  3. A tejszínt elkeverjük a pudingporral, fahéjjal, cukorral, és a tejhez adjuk, újra felforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, még adjunk hozzá tejet.
  4. Hidegen vagy melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csukamama

Mióta szakács: 2013.09.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes mogyoróleves, mogyoróleves édesen, pudingos mogyoróleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyamia
anyamia Sun, 2018-10-14 08:44

Szia!
Milyen pudingport használsz és levesbetét van hozzá?

Csukamama
Csukamama / Csukamama Mon, 2018-10-15 13:15

Szia!
Vaníliásat, de lehet étkezési keményítőt és vaníliás cukrot is használni helyette.
Levesbetétként tojásfehérjéből készült habgaluskát szoktam készíteni, ha van lefagyasztva tojásfehérjém. Olyat mint a madártejhez szoktunk, csak ezt mikróban készítem ami 5 perc alatt kész van. Úgy készül mint a madártejhez. Cukorral felverem a tojásfehérjét,egy üvegtálban és beteszem a mikróba 5 percre. Kiveszem és evőkanállal galuskákat szaggatok belőle.

688
földimogyoró 20 dkg
tej 1.4 l
habtejszín 2 dl
pudingpor 1 tasak
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
cukor 2 ek