r
Nosalty Logó

Kurkumás tilápia farfallével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kurkumás tilápia farfallével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 1880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a fazékba, amiben főtt, beleöntünk fél ek olívaolajat, felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, és gyors mozdulatokkal átkavarjuk, és elzárjuk alatta a tüzet, majd lefedjük, és félrerakjuk addig, míg a mártás el nem készül.
  2. A halfiléket besózzuk, borsozzuk és kis citromlével meglocsoljuk, darabokra vágjuk, kb. 4 cm-es kockákra.
  3. Egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beledobjuk a póréhagymakarikákat, majd 2 perc múlva a fokhagymát is. Egy percig sütjük.
  4. Belerakjuk a kurkumát, a madras curryport, a szerecsendiót, és fél percig sütjük.
  5. Beletesszük a haldarabokat, átforgatjuk, és addig sütjük közepes lángon, míg a hal meg nem puhul - kb 4-5 perc.
  6. A tejszínben elkeverjük a mustárt, és hozzáöntjük a halhoz, felforraljuk.
  7. 3 cl vízben feloldjuk a keményítőt, beleöntjük a serpenyőbe, forralunk rajta még egyet, és kész, elzárjuk alatta a lángot.
  8. Amint kész, adagonként tálaljuk, a tányérra teszünk tésztát, majd a tetejére teszünk a szószból.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6039
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Igen gyors, könnyű étel. Ez a recept 2 főre szól, amennyiben négy főre készítjük, a halat, tésztát duplázzuk, és a póréhagymát is, a tejszín elegendő 2,5-3 dl, a keményítő maradhat ugyanennyi, és a fűszerekből sem szükséges több. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ketten voltunk otthon Juniorral, és egy kis gyors ennivalót szerettem volna készíteni, hogy maradjon idő játékra, s minden egyéb dologra. Egyúttal azt is akartam volna, hogy halat egyen a gyerkőc, és arra is gondoltam, hogy bele kellene csempészni a kurkumát, hiszen az igen jótékony hatással van a szervezetre. Így állt össze ez az étel, amit igen nagy élvezettel fogyasztottunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek