Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős hal

Serpenyős hal
Serpenyős hal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor hosszú hónapokon keresztül diétáztam, egyetlen dolog volt, amit nem tudtam meg unni, a párolt halat. Gyakran pangasiusból készült, de mindenféle kevésbé szálkás halból finom. Ez a recept persze egyáltalán nem diétás, de ezzel a tejfölös paradicsomos szafttal nagyon finom. Érdemes a halat sokféleképpen elkészíteni, nem csak rántva vagy sütve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizsel vagy tésztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét csíkokra vagy kockákra vágjuk, nagyobb darabokra.
  2. Figyeljünk arra, hogy ha szálka lenne benne, akkor azt próbáljuk meg kihúzni.
  3. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olívaolajon megdinszteljük.
  4. Rátesszük a halat, fűszerezzük, és hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát.
  5. Óvatosan keverjük, inkább rázogassuk a serpenyőt, hogy ne törjön össze.
  6. Meglocsoljuk citromlével, közben összekeverjük a többi hozzávalót.
  7. A tejfölt, paradicsomot, mustárt egy külön edényben összekeverjük, és a halra öntjük.
  8. A petrezselyemzöldet a tetejére szórjuk, és még egyszer felforraljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 843
elküldve: 7
receptkönyvben: 258
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
főzőverseny: halételek főzőverseny
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös halfilé

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Plucas
Plucas Mon, 2014-10-13 22:20

Kedves Bogi!

Köszönöm szépen a részletes leírást, ez alapján elkészítettem és nagyon finom lett. A felhasznált hal "Argentin hekk filé" volt. Korábban volt tapasztalatom a "pangasius" halszeletekkel is, de azt inkább ajánlom a "kemény" fűszerezés hívei számára. Az ízetlen, esetenként "szalonnás" halszeleteket csak így lehet(ne) fogyaszthatóvá tenni.
A következő elkészítéskor változtatnék az uborka szeletelésén, maradna a csíkozás, de dupla mennyiség és a csíkokat kockáznám is. Ez a szubjektív véleményem, de nem változtat alapvetően az eredeti recept koncepcióján és egyedi ízvilágából eredő finomságán. Köszönöm szépen, a magam és családom nevében is!

adelka8616
adelka / adelka8616 Wed, 2014-01-15 15:00

Most készítettem el a receptet, nagyon fincsi lett. Én mondjuk barna rizzsel bűntudat nélkül ebédeltem belőle :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-10-25 18:58

Köszönöm!Épp most kebeleztem be belőle (nyelvtörőnek is jó) még egy adagot.Ez az én debütáló receptem.Nagyon örülök neki.Sokkal jobbak a képek mint kezdetben és valószinüleg lassacskán le fogom cserélni a régieket.Pl. a körtebefőttemből van még.:)Puszi.Bogi

381
pangasius 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
tejföl 4 ek
sűrített paradicsom 1 ek
mustár 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
csemegeuborka 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint