Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom halat akart enni. Én pedig túróscsuszát! De a párocskám nagyon okos, így kitalálta a HARCSAPAPRIKÁST. Leugrott a piacra, és vett 3 szelet gyönyörű dunai harcsaszeletet. Én pedig jókedvűen nekiálltam főzni.......
 

hozzávalók / 3 adag

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

ajánlat

Száraz vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Besózzuk a harcsaszeleteket, félretesszük.
  2. A zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paradicsomot és a TV paprikát, kaliforniai paprikát apróra vágva. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a szegfűborsot, köményt, babérlevelet, és a leveskockát, és főzzük az alaplevet 30 percig, majd a babérlevelet kivesszük. (Botmixerrel összetörhetjük az alaplében lévőket.)
  3. Most beletesszük a halszeleteket, és összefőzzük az egészet a lében. A liszttel és tejföllel, vízzel habarást készítünk. Majd behabarjuk, kb. 5-8  percig még rotyogtatjuk a paprikást.
  4. Amíg megfő a csuszatészta, piríthatunk szalonnát pörcnek.
  5. Tálaljuk a csuszánkhoz a finom szaftos harcsapörköltet, és megszórhatjuk pörccel a tetejét.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 508
elküldve: 7
receptkönyvben: 290
elkészítve: 30/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halpaprikás, harcsapörkölt túrós csuszával,

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BLRita
BLRita Sun, 2017-12-17 18:55

Kedves Magdi!
Anyósom születésnapjára készítettem el ma a receptedet 2 és fél kg harcsából. Életemben először főztem harcsapaprikást. Nem volt friss paprikám és paradicsomom, ezért a házilag eltett pritaminból és paradicsomszószból tettem bele. A babérlevél, a szegfűbors és a kömény nagyon finom benne. Különlegessé teszik a paprikást. Nagyon ízlett az egész családnak. Elmentettem a receptedet, és biztos, hogy még sokszor el fogom készíteni.
Köszönöm, hogy megosztottad!
Rita :-)

nnoemi84
nenono / nnoemi84 Sun, 2014-08-17 16:50

Először készítettem harcsát, nagyon finom lett. Szülinapi menü volt. Köszönet a receptért, ajánlom mindenkinek. Az előkészület nem 15 perc volt, egész harcsát vettünk, hogy olcsóbb legyen, így nyúzni kellett, ami nem kis munka volt.

futrinkha
futrinkha Sat, 2014-05-17 16:05

Isteni!!! Kezdő szakácsként már elsőre is hibátlanra sikerült, mindenki csak úgy falta :) Mostanra már legalább 5x elkészítettem, köszönjük!

ÉrdiKukta
ÉrdiKukta Sat, 2013-12-28 17:48

Szentestére a Te recepted volt a nyerő, és mindenkit levett a lábáról. Köszönjük !

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2013-12-28 18:19

Szió ! Köszönöm szépen ! Nagyon kedves vagy ! Én most Sóletet készítettem a zsugás barátnőimnek tegnap... Hát dobtak egy hátast ők is ! És még itt a Szilveszter... Addig még kifőzünk valami jót !! Üdv: Magdi....

Stee
Stee Wed, 2013-01-16 18:29

Szia!

Megfőztem karácsonykor a harcsapaprikást, isteni finom lett, csak úgy faltuk!
köszi!

Stee

Jäger Andi
Jäger Andi Sun, 2012-12-23 22:42

Szia,

a Te receptedet választottuk, így karácsony előtt egy nappal. Még soha nem csináltunk, de Isteni finom lett, erős lett a kezdés, alig bírunk megmozdulni :) Elmentem a receptjeim közé mindenképp!
Köszi,

Andi & Zoli

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Mon, 2012-12-24 23:32

Kedves Andi & Zoli !
Nagyon megtiszteltetek, hogy az én receptemet választottátok !
Boldog Kellemes Karácsonyt kívánok!!!

Todika
Todika Fri, 2012-06-01 05:22

Kedves Magdi!
Mar nem eloszor keszitem el ezt a mennyei finom harcsapaprikast!
nagyon koszi a receptet,mert messze veri az eddigi recepteket!En,aki nem igazan szerettem,egy nagy tanyerral bevagtam belole!:-)
Szep napot!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2012-02-09 21:53

Kedves karcsababy !
Tényleg isteni étek !!! Néztem az oldaladat és a Fekete erdő süti receptem is megtalálható nálad...
Az is nagyon szupi recept ,de tényleg érdemes dupla krémmel készíteni.
Köszi a visszajelzést.!
Üdvözlettel: Magdi.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Fri, 2011-11-25 19:28

Szia mgarda!
A harcsa szeletek nagyok és vastagok.Fél kilónál több,de 1 kg nál kevesebb volt a súlya...
Jó tanács ! Ha van egyéb más fajta halszelet 1-2 azt még az alaplében érdemes belefőzni és a nagy szálkák
kivételével mindenestől kiturmixolni. Nagyon finom kipróbált recept.
Üdvözlettel.
Magdi.

987
kókuszzsír 3 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 1 db
tv paprika 1 db
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 3 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek
törpeharcsa 70 dkg
csuszatészta 250 g
sovány túró 200 g