Kreol jambalaya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
jambalaya
-
40g garnéla28 kcal
-
60g kolbász271 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
11g salottahagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
60g csirkemellfilé72 kcal
-
3 kcal
-
37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
60g barnarizs220 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
kreol fűszerkeverék
Összesen
675
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
jambalaya
-
200g garnéla142 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
186 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
300g barnarizs1101 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
kreol fűszerkeverék
Összesen
3382
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
jambalaya
-
9.7g garnéla7 kcal
-
14.6g kolbász66 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
2.7g salottahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.6g csirkemellfilé18 kcal
-
5.8g halványító zeller1 kcal
-
3.5g szárított paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
24.3g csirke alaplé2 kcal
-
14.6g barnarizs54 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
kreol fűszerkeverék
Összesen
165
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3297.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 2562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6610 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
675
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.8 g
Zsír
-
Összesen 150.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16488.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 661 mg
-
Foszfor 2430 mg
-
Nátrium 12811 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 722 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 33049 micro
-
Lut-zea 1335 micro
Összesen
3382
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 802.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
jambalaya
-
20 dkg garnéla
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
8 db szárított paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
5 dl csirke alaplé
-
30 dkg barnarizs
kreol fűszerkeverék
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bors
Elkészítés
jambalaya
- Ha nincs otthon kreol vagy cajun fűszerkeverékünk, akkor keverünk egy adagot a megadott alapanyagokból.
kreol fűszerkeverék
- A garnélát tisztítsuk meg, és egy tálban vízzel felöntve tegyük félre.
- Karikázzuk fel a kolbászt, tisztítsuk, aprítsuk a hagymákat. A csirkemellet mossuk meg, és kockázzuk fel, a zellerszárat tisztítás után vágjuk nagyobb darabokba, a szárított paradicsomot kisebb részekre.
- Egy nagy serpenyőben (paella készítő, nehéz vasedény a legjobb) pirítsuk meg a kolbászkarikákat mindkét oldalukon, majd szedjük ki egy tálra.
- A kolbász zsírján pirítsuk aranybarnára a csirkemell kockákat, fűszerezzük sóval, borssal, és szedjük ki az edényből a kolbász mellé.
- Ekkor öntsünk pár csepp olívaolajat a serpenyőbe, és jöhetnek a vöröshagyma és a salottahagyma kockák. Pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár perc után húzzuk félre az edényt. Most hozzáadhatjuk a fűszereket, és öntsük fel csirke alaplével az egészet. Mehet vissza a tűzre.
- Alacsonyabb lángon forraljuk be az alapot, öntsük bele a barnarizst, és főzzük puhára. Közben ügyeljünk rá, nehogy elfőjön teljesen a leve, mindig pótoljuk.
- Ha már majdnem közepesen puha a rizs, szórjuk a tetejére a zellerszárat és a kolbászkarikákat.
- A főzés vége közeledtével kanalazzuk a rizsre a csirkemellet, majd pár perc múlva helyezzük rá a garnélát, és fedő alatt pároljuk puhára. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 367
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 35179
- Feltöltés dátuma: 2014. október 20.
Ajánló
Nagyszerű egytálétel! Mindenkinek ajánlom. Ha valaki nem szereti a tengeri herkentyűket, akkor hagyja ki a garnélát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
576 recept
Már régóta ki szerettem volna próbálni a spanyol paella kreol vagy cajun párját, a jambalayát. Ezt andouille kolbásszal készítik. Andouille: eredetileg egy francia füstölt sertéskolbász, melyet fokhagymával és fehérborral készítenek. Amerikában leginkább a cajun és a kreol konyhában, Luisianában, a Mississippi folyó partjánál használatos.