Konfitált kacsamell gorgonzola mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
0g só0 kcal
A borban párolt körtéhez
A gorgonzola mártáshoz
-
5g vaj33 kcal
-
33g gorgonzola118 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
9g dió57 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
981
Kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
A körethez
-
600g burgonya347 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
A borban párolt körtéhez
A gorgonzola mártáshoz
-
14g vaj100 kcal
-
100g gorgonzola353 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
26g dió170 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
2943
Kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
A körethez
-
20.6g burgonya12 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
A borban párolt körtéhez
A gorgonzola mártáshoz
-
0.5g vaj3 kcal
-
3.4g gorgonzola12 kcal
-
3.4g habtejszín10 kcal
-
0.9g dió6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
100
Kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2139.2 g
-
Cink 95 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 875 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 529.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
981
Kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.5 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 901 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6417.6 g
-
Cink 285 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 857 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 2625 mg
-
Nátrium 2101 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.3 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1588.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 666 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
2943
Kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
100
Kcal
Hozzávalók
A húshoz
A körethez
-
60 dkg burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
A borban párolt körtéhez
A gorgonzola mártáshoz
-
1 ek vaj
-
10 dkg gorgonzola
-
1 dl habtejszín
-
1 marék dió
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A kacsamellet megmossuk, megszárítjuk, bőrös oldalát beirdaljuk, mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük. Ezt követően annyi kacsazsírt teszünk rá, hogy az elfedje, és előmelegített sütőbe téve hőkezeljük, konfitáljuk.
- A burgonyát sós vízben megfőzzük. 3-4 ek kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a főtt burgonyával összekeverjük.
- Egy evőkanál vajat serpenyőben felolvasztunk, hozzáadunk 1 ek mézet, a megpucolt, magházától megszabadított, felezett körtéket, egy kanál rózsaborsot, valamint 1 dl rozé bort, fedő alatt kb. 10 perc alatt megpároljuk.
- A gorgonzola mártáshoz szárazon megpirítunk 10- 12 szem diót, majd felolvasztunk egy ek. vajat, beletördeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, és adunkhozzá petrezselyemzöldet. Összeforraljuk az ízeket 1-2 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16987
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Gyermekemtől már megkaptam, hogy mindig új dolgot főzök, soha nem ugyanazt. Meg azt is, hogy túl bonyolítom a főzést, de azért ez az ebéd nagyon gyorsan elfogyott.
Hozzászólások (2)
Kedves Evi neni! Meg soha nem sutottem igy kacsat, de ki szeretnem probalni, mert Thanksgivingre lesz egy jonehany vendeg es ezt elore is el tudom kesziteni. Az a nagy problemam, hogy se kacsazsirt, se hajat itt nem kapni es egy itteni recept olivaolajat ir, hogy az is jo. Szerinted? Vagy disznozsir is jo helyette? Mert azt lehet kapni. udv:witch
Kedves Vitch! Esetleg egész kacsát lehet kapni? Mert arról szerezhetnél zsírt, vagy pedig zsírosabb mellet válassz, mert abból rengeteg zsír kisül. Én ebben az esetben mindenképpen zsírt ajánlok, semmiképpen sem olajat. Kompromisszumnak esetleg valóban megteszi a disznózsír, de az igazi mégis csak a kacsa lenne. Üdv: Évi néni
Igen, egesz kacsat arulnak fagyasztva. Kulon mellett vagy combot azt hiszem csak postan kuldenek. Igy akkor rendben van, mert lesz eleg zsir ala. Koszonom a gyors valasz! udv:witch
Kedves Evi neni! Nagyon finom lett a kacsa, meg a ferjem is ette joizuen, pedig o csak pulykat szokott Thanksgiving-kor, mert azt szereti jobban. Koszonom megegyszer a tanacsokat, ezutan igy fogom sutni, mert igy mindenki megeszi. L?ve, witch
Kedves Witch! Ez a magyar "pulyka", szerintem sokkal finomabb. Örülök. hogy sikerült a családot elkápráztatni. Ölellek: Évi néni