r
Nosalty Logó

Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 9922 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Összesen 108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    909.3 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    315 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    4050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28209.6 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    4698 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    1236 mg
  • Foszfor
    11946 mg
  • Nátrium
    9376 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    5681.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4268 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    233 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2004 micro
  • Kolin:
    2689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3635 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    7501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10792 micro
Összesen 9922 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 108 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamelleket 3 órára 5%-os sóoldatba tesszük (2 l víz, 10 dkg só). A vízből kivéve szárazra töröljük, bőrét apró kockákra bevágjuk. Majd a bőrös oldalával lefelé 2 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítva ezt a folyamatot 1 percben ismételjük meg.
  2. Tűzálló tálba téve olvasztott kacsazsírból annyit öntünk rá, hogy ellepje a kacsamelleket. Egy kávéskanál sóval ízesítjük, belehelyezünk 4-5 szál kakukkfüvet, friss borókabogyót. A félbevágott hagymákat, fokhagymafejet egy pici zsírban a serpenyőben lepirítjuk, majd pirítási felülettel a kacsamellek mellé zsírba tesszük. Előmelegített 90 fokos sütőben 4-6 órát konfitáljuk. Az időintervallum a kacsahús minőségétől függ. Ha a hús megpuhult, tálalás előtt hőálló tálba tesszük, és grillező programon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A lereszelt szarvasgombát vagy a szarvasgombakrémet egy kanál írózott vajon meleg lábasban megfuttatjuk, majd ráhelyezzük a vékony karikára vágott póréhagymát, fokhagymát, felöntjük 2 dl borral, felmelegítjük, majd tejszínt is az alaphoz öntjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon a sajtot elolvasztjuk. Rúdmixerrel a mártást selymesre turmixoljuk.
  4. A zöld spárgákat vízben áztatjuk, megmossuk. Fás végeit levágjuk, írózott vajjal meglocsoljuk, forró grill lapon pár perc alatt körbesütjük. Sütés után tányérra tesszük, majd mellé tálaljuk a kéksajtmártást és a kacsamellet.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3065
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

Oláh Zoltán mesterséf most a tökéletes kacsamell készítésének titkát mutatja meg nektek, a csodás húshoz pedig csodás spárgát, és krémes kéksajtos mártást készít.

Hozzávalók

Kacsamell

Kézműves kéksajtmártás

Zöld spárga

Címlapról ajánljuk

További cikkek