Zsírjában konfitált kacsamell házi kéksajtból készült szarvasgombás mártással, grillezett zöld spárgával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamell
-
400g kacsamell540 kcal
-
100g kacsazsír0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
Kézműves kéksajtmártás
-
50g kéksajt177 kcal
-
3g szarvasgomba1 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
10g póréhagyma3 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g vaj10 kcal
Zöld spárga
-
200g zöldspárga28 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
993
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamell
-
4000g kacsamell5400 kcal
-
1000g kacsazsír0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
Kézműves kéksajtmártás
-
500g kéksajt1765 kcal
-
30g szarvasgomba9 kcal
-
1000g főzőtejszín1310 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Zöld spárga
-
2000g zöldspárga280 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
9922
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsamell
-
43.5g kacsamell59 kcal
-
10.9g kacsazsír0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Kézműves kéksajtmártás
-
5.4g kéksajt19 kcal
-
0.3g szarvasgomba0 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
2.2g fehérbor2 kcal
-
1.1g póréhagyma0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
Zöld spárga
-
21.8g zöldspárga3 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
108
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2821 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 568.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
993
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 909.3 g
Zsír
-
Összesen 591.4 g
-
Telített zsírsav 315 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 4050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28209.6 g
-
Cink 102 mg
-
Szelén 703 mg
-
Kálcium 4698 mg
-
Vas 131 mg
-
Magnézium 1236 mg
-
Foszfor 11946 mg
-
Nátrium 9376 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 5681.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4268 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 750 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 233 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2004 micro
-
Kolin: 2689 mg
-
Retinol - A vitamin: 3635 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 7501 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10792 micro
Összesen
9922
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
108
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Kacsamell
-
100 dkg kacsazsír
-
1 csokor kakukkfű
-
3 db borókabogyó
-
1 fej fokhagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Kézműves kéksajtmártás
-
50 dkg kéksajt
-
10 dl főzőtejszín
-
2 dl fehérbor
-
10 dkg póréhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
Zöld spárga
-
2 kg zöldspárga
-
10 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Kacsamell
- A kacsamelleket 3 órára 5%-os sóoldatba tesszük (2 l víz, 10 dkg só). A vízből kivéve szárazra töröljük, bőrét apró kockákra bevágjuk. Majd a bőrös oldalával lefelé 2 percig sütjük, majd a másik oldalára fordítva ezt a folyamatot 1 percben ismételjük meg.
- Tűzálló tálba téve olvasztott kacsazsírból annyit öntünk rá, hogy ellepje a kacsamelleket. Egy kávéskanál sóval ízesítjük, belehelyezünk 4-5 szál kakukkfüvet, friss borókabogyót. A félbevágott hagymákat, fokhagymafejet egy pici zsírban a serpenyőben lepirítjuk, majd pirítási felülettel a kacsamellek mellé zsírba tesszük. Előmelegített 90 fokos sütőben 4-6 órát konfitáljuk. Az időintervallum a kacsahús minőségétől függ. Ha a hús megpuhult, tálalás előtt hőálló tálba tesszük, és grillező programon 2-3 perc alatt ropogósra sütjük.
- A lereszelt szarvasgombát vagy a szarvasgombakrémet egy kanál írózott vajon meleg lábasban megfuttatjuk, majd ráhelyezzük a vékony karikára vágott póréhagymát, fokhagymát, felöntjük 2 dl borral, felmelegítjük, majd tejszínt is az alaphoz öntjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon a sajtot elolvasztjuk. Rúdmixerrel a mártást selymesre turmixoljuk.
- A zöld spárgákat vízben áztatjuk, megmossuk. Fás végeit levágjuk, írózott vajjal meglocsoljuk, forró grill lapon pár perc alatt körbesütjük. Sütés után tányérra tesszük, majd mellé tálaljuk a kéksajtmártást és a kacsamellet.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés ideje: 240 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3065
- Feltöltés dátuma: 2019. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Castellum Hotel Hollókő****
5 recept
Oláh Zoltán mesterséf most a tökéletes kacsamell készítésének titkát mutatja meg nektek, a csodás húshoz pedig csodás spárgát, és krémes kéksajtos mártást készít.