adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A kacsamellhez
A salátához
-
4 ek olívaolaj
-
2 db vöröshagyma
-
1 ek barna cukor
-
250 g gomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek balzsamecet
-
1 db fejessaláta
-
1 marék dió
1005
Kalória
83.8g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
608g
Víz
308g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
34g
Cukor
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsamellhez
A salátához
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
165g fejessaláta16 kcal
-
13g dió85 kcal
Összesen
1005
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsamellhez
A salátához
-
32g olívaolaj283 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
2010
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsamellhez
A salátához
-
1.9g olívaolaj16 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
14.6g gomba3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
19.2g fejessaláta2 kcal
-
1.5g dió10 kcal
Összesen
117
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1813.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 608 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
1005
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.7 g
Zsír
-
Összesen 108.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3626.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 2160 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 1216 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4858 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2997 micro
Összesen
2010
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
A kacsamellhez
- A kacsamelleket megtisztítjuk, majd óvatosan bevagdossuk a bőrös oldalát. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd egy serpenyőben a bőrős oldalát lepirítjuk.
- Megfordítjuk, és a bőrös részt megkenjük egy kevés mézzel, majd megszórjuk az aprított mandulával.
- Serpenyőstől berakjuk a 150 fokos sütőbe 10 percre, utána 10 percig pihentetjük.
- Közben elkészítjük a salátát.
- Szeletekre vágva, a meleg salátával tálaljuk.
A salátához
- Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon barnára pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
- Megszórjuk egy kevés barna cukorral, majd elkeverjük.
- Jöhet a serpenyőbe a maradék 2 evőkanál olaj, majd a szeletekre vágott gomba.
- Az összefonnyadt gombára dobjuk a felaprított fokhagymát, fűszerezzük rozmaringgal, sóval-borssal, majd egy kevés balzsamecettel.
- További egy-két perc főzés után ráöntjük a szeletekre vágott salátára az aprított dióval együtt, majd összeforgatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
Szuper, ünnepi fogás, omlós-ropogós kacsamellel, gombás-diós salátával. Könnyedén elkészíthető és a siker garantált! :)