r
Nosalty Logó

Sült kacsamell lencse körettel

Marti48
Sült kacsamell lencse körettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

2024
Kalória
172.4g
Fehérje
266.7g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
367.4g
Víz
308g
Koleszterin
43.6g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4048 kcal
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2900.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2044 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 2024 kcal
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5801.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    533.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

Víz

  • Összesen
    734.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4088 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 4048 kcal
  • 21% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. Leöblítjük a húst és leitatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a kacsa- vagy libazsírt, és a kacsamell filéket mindkét oldalukon elősütjük. Redukáljuk a hőmérsékletet, pici vizet öntünk alá, és kb. 20 percen keresztül lukacsos sütőfedő alatt sütjük, közben meg-megforgatjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, ráöntjük a szaftot, és szépen megpirítjuk a tetejét.
  3. Nyomkodjuk meg a filék tetejét, és ha ruganyos a hús, akkor kész. Tekerjük alufóliába, és langyosra előmelegített sütőben pihentessük kb. 10-15 percen keresztül.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a lencseköretet. A konzerv levét leöntjük, a lencsét szűrőben hideg vízzel alaposan leöblítjük. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. Egy közepes lábasban felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a póréhagymát, közepes lángon pároljuk egy pici víz hozzáadásával. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk a fokhagymát és a lecsöpögtetett lencsét. Hozzátesszük a babérlevelet, és lassú tűzön pici vízzel addig pároljuk, míg a póréhagyma roppanósra megpuhul. Sózzuk-borsozzuk, hozzáöntjük a fehér balsamico ecetet, megcukrozzuk, és ízlés szerint még hozzáadhatunk egy tk olívaolajat.
  5. Előmelegített tányérokon, almaszeletekkel és egy kis ropogós (zöld) póréhagyma karikákkal díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Párizsban, egy családias hangulatú étteremben nagyon régen ismertem meg ezt a kombinációt, ott bár nyílt grillről került a hús a tányérra, de ez a serpenyős változat is megállja a helyét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

2 élelmiszer is segíthet a prosztatarák megelőzésében

A prosztatarák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés férfiak esetében. Az életkor a fő kockázati tényező, illetve életmódbeli és genetikai sajátosságok is szerepet játszanak a kialakulásában, de két alapanyag rendszeres fogyasztása segíthet a megelőzésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...