Gorgonzola

Gorgonzola

Leírás

A gorgonzola a kék sajtok népes családjának olasz képviselője - belsőpenészes desszertsajt. Érlelése 2-4 hónapig tart ennek a tehéntejből készült sajtnak. Érésével arányosan egyre élesebb, pikánsabb ízű lesz. Nevét Gorgonzola településről kapta, mely ma már Milánó része. Gorgonzolával gyakran találkozhatunk a pizzán, de az olasz konyha számos ételben használja.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Gorgonzola

fehérjetartalom

21 g

zsírtartalom

75025 g

szénhidráttartalom

2 g

víztartalom

0 g

gramm gorgonzola?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1395 mg

Kalcium

528 mg

Foszfor

387 mg

Cink

266 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21 g

Zsír

telített zsírsav

18 g

egyszeresen telített zsírsav

7 g

koleszterin

75 g

ásványi anyagok

Kalcium

528 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

1395 mg

Cink

266 mg

Szelén

14 µg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk