Gorgonzola

A gorgonzola a kék sajtok népes családjának olasz képviselője - belsőpenészes desszertsajt. Érlelése 2-4 hónapig tart ennek a tehéntejből készült sajtnak. Érésével arányosan egyre élesebb, pikánsabb ízű lesz. Nevét Gorgonzola településről kapta, mely ma már Milánó része. Gorgonzolával gyakran találkozhatunk a pizzán, de az olasz konyha számos ételben használja.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
21 g
zsírtartalom
75025 g
szénhidráttartalom
2 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1395 mg
Kalcium
528 mg
Foszfor
387 mg
Cink
266 mg
fehérje
21 g
Zsír
telített zsírsav
18 g
egyszeresen telített zsírsav
7 g
koleszterin
75 g
ásványi anyagok
Kalcium
528 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
387 mg
Nátrium
1395 mg
Cink
266 mg
Szelén
14 µg
szénhidrát
vitaminok
Görgessük, formázzuk kedvünkre ezeket az édes, házi bonbonokat karácsonyra! Csokoládés, kókuszos, az ünnep összes ízében fellelhető variációt hoztunk nektek!
NosaltyLegyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.
NosaltyBár a csirke is remek, itt az ideje, hogy egy kis időre lecseréljük, és ezúttal pulykamellből készítsük a főfogást, mely garantáljuk, ugyanolyan finom lesz, ha nem jobb!
NosaltyMéteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?
A szakértők szerint 2024 elejére elfogyhat a hazai termesztésű étkezési burgonya, és importkrumplit is drágábban vásárolhatunk majd.
Ugyan nem a legjobban várt fogás a karácsonyi menüsorban, mégis készüljön valamilyen ünnepi leves a nagy napra... vagy akár előtte is, ha épp boldog hangulatban találjuk magunkat.