r
Nosalty Logó

Kolbászos zöldbableves zöldborsóval

Kiss Móni
Kolbászos zöldbableves zöldborsóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

502
Kalória
20.4g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
651g
Víz
22.1g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    651 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    4433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2603.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    3043 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8379 micro
Összesen 2008 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra felvágjuk, majd az olajon megpároljuk. A kolbászt karikákra vágjuk, és rátesszük a hagymára és együtt is pároljuk, sütjük 1-2 percig.
  2. Majd tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és megkavargatjuk. Beletesszük a zöldbabot, a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Majd a gázt nagy lángra állítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert, és hagyjuk, hogy a zöldbab és a zöldborsó megpuhuljon.
  3. Elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, a citromlét és a mustárt összekeverjük.
  4. Majd ha a zöldségek megpuhultak, akkor a léből hozzáadunk a tejfölös habaráshoz, összekeverjük, és beleöntjük a levesbe.
  5. Forrás után még néhány percig kis lángon forraljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Recepteket olvasgattam, és úgy bukkantam erre. Mivel a párom nem nagyon leveses ( kivétel a gyümölcsleves - azt imádja), ezért ritkán főzök levest, de ez elég izgalmasnak hangzott, gondoltam kipróbálom, ráadásul még vendégek is jöttek, őket is megkínáltuk. Sikere volt szerencsére!

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...