Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos zöldbableves zöldborsóval

Kolbászos zöldbableves zöldborsóval
Kolbászos zöldbableves zöldborsóval
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recepteket olvasgattam, és úgy bukkantam erre. Mivel a párom nem nagyon leveses ( kivétel a gyümölcsleves - azt imádja), ezért ritkán főzök levest, de ez elég izgalmasnak hangzott, gondoltam kipróbálom, ráadásul még vendégek is jöttek, őket is megkínáltuk. Sikere volt szerencsére!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra felvágjuk, majd az olajon megpároljuk. A kolbászt karikákra vágjuk, és rátesszük a hagymára és együtt is pároljuk, sütjük 1-2 percig.
  2. Majd tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, és megkavargatjuk. Beletesszük a zöldbabot, a zöldborsót és a zúzott fokhagymát. Majd a gázt nagy lángra állítjuk, hozzáadjuk a többi fűszert, és hagyjuk, hogy a zöldbab és a zöldborsó megpuhuljon.
  3. Elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, a citromlét és a mustárt összekeverjük.
  4. Majd ha a zöldségek megpuhultak, akkor a léből hozzáadunk a tejfölös habaráshoz, összekeverjük, és beleöntjük a levesbe.
  5. Forrás után még néhány percig kis lángon forraljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 770
elküldve: 9
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kolbászos zöldbableves, zöldborsóleves kolbásszal és zöldbabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
kolbász 25 dkg
zöldborsó 25 dkg
zöldbab 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tárkony 1 kk
köménymag 0.5 kávéskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
finomliszt 2 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 1 kk
víz 2 l