Kapros-tejfölös zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Oli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
35 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g zöldbab136 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
687
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
41.3g zöldbab11 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
8.3g paradicsom1 kcal
-
8.3g paprika1 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
14.9g kapor6 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
56
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 240.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 724 micro
-
β-karotin 2620 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1478 micro
Összesen
172
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 753 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 962.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1789 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 359 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 953 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2897 micro
-
β-karotin 10481 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5913 micro
Összesen
687
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 865 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 212 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldbab
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
1 db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A ceruzababot megmossuk, a végeit levágjuk, majd kb. 2,5 cm-es darabokra aprítjuk.
- Felszeleteljük a vöröshagymát, kis olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és zöldbabot, kb. 5 percig pároljuk.
- A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 liter vízzel.
- Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, a kaprot és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.
- Miután puhára főtt benne minden, almaecettel ízesítjük, egy kis lisztből készült vékony rántással sűrítjük. (Ekkor már kiszedhetjük a kaprot és a petrezselymet, ha zavar minket.)
- Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérokba, arra szedjük a levest.
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 22524
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Eddig csak a „sárga zöldbabból” próbáltam ezt a levest, de rá kellett jönnöm, hogy a zöld fajtából készült még finomabb.