r
Nosalty Logó

Kapros-tejfölös zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Kapros-tejfölös zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    2620 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    953 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2897 micro
  • β-karotin
    10481 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5913 micro
Összesen 687 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    212 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ceruzababot megmossuk, a végeit levágjuk, majd kb. 2,5 cm-es darabokra aprítjuk.
  2. Felszeleteljük a vöröshagymát, kis olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és zöldbabot, kb. 5 percig pároljuk.
  3. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 liter vízzel.
  4. Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, a kaprot és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.
  5. Miután puhára főtt benne minden, almaecettel ízesítjük, egy kis lisztből készült vékony rántással sűrítjük. (Ekkor már kiszedhetjük a kaprot és a petrezselymet, ha zavar minket.)
  6. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérokba, arra szedjük a levest.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22360
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig csak a „sárga zöldbabból” próbáltam ezt a levest, de rá kellett jönnöm, hogy a zöld fajtából készült még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek