Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajbableves galuskával

Vajbableves galuskával
Vajbableves galuskával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kertjében termett vajbabból készült. Nagyon szeretük a vajbabot. Amellett, hogy finom, televan rengeteg értékes anyaggal. Ez a változat pedig rostdús, laktózmentes, szénhidrát- és zsírszegény, mégis nagyon finom!:)

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, megfuttatjuk az olajon.
  2. A zöldségeket közel egyenlő nagyságúra aprítjuk, hozzátesszük a hagymához és a petrezselyemhez, kicsit megpirítjuk, fűszerezzük, és öntsük fel vízzel. A fűszerek közül a majorannát és a tárkonyt csak a legvégén adjuk a leveshez.
  3. Amíg a leves fő, elkészítjük a galuskát. A tojást kikeverjük az olajjal és a sóval, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Simára keverjük, amíg kissé nyúlós állaga nem lesz.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, majd beleszaggatjuk a galuskákat. Ezután ízesítjük a majorannával és a tárkonnyal. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 996
elküldve: 3
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

galuskás zöldbableves, zsírszegény zöldségleves, tejszínes vajbableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
zöldbab 15 dkg
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
lila hagyma 1 kis fej
főzőtejszín 1 dl
víz 1 l
olívaolaj 1 ek
tojás 1 db
tönkölybúza liszt 5 dkg
0 ízlés szerint