Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos gyuvecs

Kolbászos gyuvecs
Kolbászos gyuvecs
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyuvecs a mi lecsónk balkáni rokona. Nevét állítólag a szerbiai Gyuvecs után kapta, ahol agyagedényeket készítettek, s ezt a lecsófélét abban sütötték. Ma már nem csak Szerbiában, de Boszniában, Bulgáriában is kedvelt étel.  Általában sertéshússzelettel, vagy pörkölttel sütik, de van, hogy halat tesznek bele. Az általam felhasznál zöldségeken kívül van ahol még padlizsánnal, sőt káposztával is gazdagítják.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megkapirgáljuk, felszeleteljük, s megfőzzük. (A rizst már korábban megfőztem.)
  2. A répát kockára vágjuk, feltesszük főni, később hozzáadjuk a borsót és a babot, végül a rizst. Vágunk bele petrezselymet, zellerlevelet, összekeverjük.
  3. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a szalonnát és a hagymát.
  4. A paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük. A tejföllel elkeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy nagyobb mély, nyél nélküli serpenyőbe olajat öntünk, rátesszük a krumplit. Erre rétegezzük a hagymát a szalonnával, majd a paprikát, sózzuk, borsozzuk, következik a paradicsom fele, sózzuk, borsozzuk.
  6. Majd ráterítjük a rizses zöldségeket, rávágjuk a chilipaprikát, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, majoránnát. Következik a maradék paradicsom, sózzuk, borsozzuk. Végül az egészet beborítjuk a tojásos tejföllel, pöttyentünk rá késhegynyi vajat.
  7. Betesszük a sütőbe, 180 C fokon 25 percig sütjük, majd átkapcsoljuk grillfokozatra, és 200 C fokon 10 perc alatt megpirítjuk.
  8. Tálaláskor teszünk a tányérra a gyuvecsból, kanalazunk még rá tejfölt, s teszünk rá egy szelet paradicsomot, egy chili paprikát és zellerlevelet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos rizse egytálétel, gyuvecs kolbásszal és szalonnával, gyuvecs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
csípős kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tv paprika 3 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 3 db
paradicsom 5 közepes db
újkrumpli 0.5 kg
rizs 5 dkg
zöldborsó 10 dkg
zöldbab 10 dkg
sárgarépa 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
tejföl 200 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
vaj 1 dkg