Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses hús 1 kamionos csajtól

Rizses hús 1 kamionos csajtól
Rizses hús 1 kamionos csajtól
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mondom hogy ez a hagyományos, mert sok mindent olvastam már róla. Mindenki döntse el maga, mi szeretjük :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, 2 ek. olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott húst, addig kevergetjük, míg a husi ki nem fehéredik.
  3. Mikor ez megvan, minden fűszert, amit feltüntettem, hozzáadjuk, utána mehet bele a gomba, a borsókonzerv és a 2 l víz. Lefedjük az edényt, és addig főzzük, míg a hús félig megpuhul, közben kóstolgatjuk és fűszerezgetjük, ha még szükséges, ízlés szerint.
  4. Utána beleszórjuk a rizst (én sima tejrizzsel szoktam csinálni, és meg se kell mosnom, mert nem ragad össze). Ezután annyi a dolgunk, hogy lefedve főzzük tovább, ugyanúgy itt-ott megkeverve. Mikor már csak nagyon pici zaft marad a rizs körül, levesszük a gázról, levesszük a fedelét, és megkevergetjük még párszor pár percenként.
  5. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk, jó étvágyat :)
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 725
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Rizottó ahogy én készítem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666
rizs 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db
fűszerpaprika 6 teáskanál
cukorborsó 20 dkg
sárgarépa 4 közepes db
leveskocka 4 db
sertéscomb 60 dkg
gombakonzerv 1 db
3 kávéskanál
bors 3 csipet
víz 2 l