Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva

Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva
Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva
130 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött zöldségek a kedvenceim.

hozzávalók / 4 adag

töltött sütőtök

köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk. Betesszük egy nagy serpenyőbe, öntünk rá és alá vizet, s 180 C fokon hőlégkeverésen 45 percig főzzük/sütjük a sütőben.
  2. A krumplikat héjában előfőzzük.
  3. A töltelékbe való rizst a mikróban előfőzzük, a körítéshez valót pedig készre főzzük.
  4. A hagymát felszeleteljük, a zöldjét félretesszük, a fokhagymát aprítjuk. A paprikát, gombát, paradicsomot daraboljuk.
  5. Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a kolbászhúst, majd a zöldségeket.
  6. Egy keverőtálban összekeverjük a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket.
  7. A krumplikat megpucoljuk.
  8. A tűzhelyet elzárjuk, s a tököt még hagyjuk 5 percig párolódni a gőzben. Majd kivesszük, bekenjük kolbászzsírral, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a serpenyőbe, megtöltjük a raguval, mellé tesszük a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Betesszük a sütőbe, s 180 C fokon 30 percig sütjük.
  9. Lereszeljük a sajtot. Rátesszük a tökre, s 10 percig tovább sütjük. Majd átkapcsolunk grill fokozatra, s még 5 percig pirítjuk.
  10. Amikor már szép színt kapott, kivesszük, és tálalunk. A tökből vágunk egy darabot, s a tányérra helyezzük, rakunk mellé 3 darab krumplit, egy kupac rizst, rá petrezselyem levelet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 431
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva, velesült petrezselymes krumplival és rizzsel, töltött zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

480
sütőtök 40 dkg
kolbászhús 10 dkg
rizs 5 dkg
újhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
hegyes erős paprika 0.5 db
chili 1 db
paradicsom 1.5 db
csiperkegomba 1 közepes db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
kakukkfű 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
trappista sajt 5 dkg
burgonya 9 db
rizs 10 dkg
petrezselyem 4 szál
víz 2 dl
0 ízlés szerint