Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltöt tök kapros mártással

Töltöt tök kapros mártással
Töltöt tök kapros mártással
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, és igen laktató étel! A zsenge tök és a friss kapor tökéletes kombinációja. A tököt karalábéval is lehet helyettesíteni, ki hogy szereti.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, majd kettévágjuk, és a belsejét kanállal kikaparjuk. Megsózzuk, majd előmelegített sütőbe kicsit betesszük megpuhulni. (a tepsit vagy tálat kivajazzuk)
  2. Kevés olajon 2 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítunk, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megbolondítjuk egy kevés friss kaporral és 1-2 evőkanál csípős paprikakrémmel.
  3. A megpuhult tökdarabkákat megtöltjük a darált hússal, lefedjük alufóliával, 30 percig sütjük. Közben a tejfölt, apróra vágott friss kaprot és 3-4 evőkanál sajtkrémet összekeverünk. Ízlés szerint kevés borsot és sót teszünk bele. 30 perc után ismét kivesszük a töltött tököket, és leöntjük a tejfölös, kapros mártással, 15-20 percig alacsony hőfokon tovább sütjük fólia nélkül.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

konytyoska

Mióta szakács: 2014.02.10.
19 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött tök, töltött tök tejfölös sajtkrémmel, tejfölös töltött tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

997
közönséges tök 2 közepes db
kapor 1 csokor
tejföl 200 g
vajkrém 4 ek
darált sertéshús 500 g
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
vaj 20 g