Kolbászhús

Leírás

Főként sertéshúsból (és/vagy marha-, baromfihúsból), szalonna alapanyagból, hagymából és fűszerekből álló keverék, amiből bélbe töltve, füstölve és szárítva kolbász készíthető. A magyar kolbászok elengedhetetlen fűszere a só, bors, pirospaprika, fokhagyma, esetleg őrölt kömény, majoranna stb.

Kolbászhús
288
Kalória
15.4g
Fehérje
0.9g
Szénhidrát
24.8g
Zsír
56.6g
Víz
70g
Koleszterin
-
Élelmi rost
930mg
Cukor

100 g Kolbászhús

fehérjetartalom

15.39 g

zsírtartalom

70021.846 g

szénhidráttartalom

0.93 g

víztartalom

56.59 g

gramm kolbászhús?

Top ásványi anyagok

Nátrium

739 mg

Foszfor

133 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.174 g

Kolin

52.5 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

E vitamin

0.99 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.39 g

Zsír

telített zsírsav

7.57 g

egyszeresen telített zsírsav

9.844 g

többszörösen telített zsírsav

4.432 g

koleszterin

70 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

1.02 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

133 mg

Nátrium

739 mg

Cink

2.01 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

cukor

0.93 g

víz

56.59 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.223 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.147 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

2 µg

Kolin

52.5 mg

Retinol

27 µg

E vitamin

0.99 mg

D vitamin

57 µg

K vitamin

0.3 µg

B12 vitamin

0.92 µg

A vitamin

27 µg

B6 vitamin

0.174 g

13 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...