Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök HK konyhájából

Töltött tök HK konyhájából
Töltött tök HK konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi-nyári étel, könnyű elkészíteni is, és könnyű a gyomornak is. A zsenge tök és a kapor tökéletes kombinációja. Ez is egy olyan étel, amit most készítettem először, de miért vártam vele eddig?

hozzávalók / 2 adag

  • 1 zsenge tök
  • 15 dkg darált hús
  • félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma kockára vágva
  • 2 csokor kapor összevágva
  • 2 ek tejföl
  • liszt
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a félig főtt rizzsel, a tojással és a megdinsztelt vöröshagymával. Fűszerezzük sóval, borssal és némi kaporral.
  2. A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belsejét.
  3. Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük.
  4. Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat, és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.
  5. A 2 ek tejfölt elkeverjük egy nagy kanál liszttel, az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből, a tejfölös habarással összekeverjük a tepsi tartalmát, belekeverjük az összevágott kaprot is, visszatesszük a töltött tököket, és a tepsi mehet vissza 15-20 percre a sütőbe. 
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 866
elküldve: 4
receptkönyvben: 46
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött tök, töltött kapros tök, rizzsel és hússal töltött tök

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sophie_blh
sophie_blh Wed, 2014-06-18 16:03

nagyon klassz lett, ajánlom mindenkinek! tényleg nem kell vele sokat vacakolni, gyors előkészítes, aztán a többit intézi a sütő:).
Én egy módosítást próbáltam ki: nem népszerű itthon a kapor, úh helyette gyömbérrel fűszereztem (azt találtam a neten, h megy a tökhöz). Tényleg passzol, nagyon más lesz az összhatás, nem a hagyományos, de klassz!

sophie_blh
sophie_blh Mon, 2014-06-16 17:22

szia, egy kérdés: az 1. pontba az is beleértendő, hogy elősütöd a husit azzal a dinsztelt hagymával, tojással és félig főtt rizzsel? vagy csak össze kell keverni és majd a tökkel együtt a sütőben megsül?
minden más rakott tök receptben megsütik előbb a húst, aztán teszik a tökbe...ami időigényesebb, úh nem bánom, ha van alternatíva, de biztos-ami-biztos inkább meg is kérdezlek.
Köszönöm!