r
Nosalty Logó

Besameles töltött tök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juci
Besameles töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A besamelhez

Összesen 446 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A besamelhez

Összesen 1780 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A besamelhez

Összesen 78 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 446 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1943 micro
Összesen 1780 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1267 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A besamelhez

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, és kiszedjük a belsejét. 4 darabba vágjuk. A darabokat egyenként 5 percre lobogó, sós, forró vizbe tesszük. Ezek után megfelelő méretű tepsibe helyezzük.
  2. A hagymát megdinszteljük, ráhelyezzük a darált húst, sót, borsot, az olasz fűszereket és a paradicsompürét. Teljesen puhára főzzük. Ne legyen sok leve, mert kifolyik a tökből. Beletesszük a tökbe a kész húst.
  3. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk. Felengedjük a tejjel, és még amíg forró, belereszeljük a sajtot.
  4. A besamelt rákenjük a húsra, és meleg sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17465
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sógórnőmnél ettem ilyen töltött tököt, a saját tököcskémből:). Én adtam neki a palántát. Nagyon ízlett, és megkérdeztem, hogy csinálta.Ő ajánlotta ezt az olasz jellegű tölteléket. Tegnap leszedtem én is most már a 4. töktermést :). Gondoltam kipróbálom. Isteni finom.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Isteni finom!! Én melegszendvicskrémmel helyettesítettem a ragut, a besamel maradt, és úgy is nagyok fincsi volt. Köszi a receptet!

Juci

Nagyon örülök! Alig várom, hogy növögessenek itthon és csinálhassak újra :)

beagita

Üdvözlöm! Én 3 db közepes tökb?l készítettem (hosszában félbevágva, kibelezve - mint egy hajó). A ragut úgy készítettem mint a bolognai mártásomat szoktam, tettem bele oregánót is, meg egy kis ?rölt pirospaprikát. F?zet hozzá kb. 20 dkg rizst, amit belekevertem a kész raguba, majd egy felvert tojást (még a t?zhelyen alacsony fokozaton) is dolgoztam a masszába (hogy egy kicsit összefogja). Ezzel töltöttem meg púpozva az el?f?zött tökhajókat. Én 5 dkg vajból 2 púpos ek liszttel, meg a kb 1/2 l tejjel f?ztem besamelt, amit sóval, borssal, szerecsendióval ízesítettem, majd belekevertem a reszelt sajtot (lehet, hogy 12-15 dkg is volt, nem mértem). Ezzel a s?r? mártással öntöttem le, ill. kentem be a tölteléket. Olajozott tepsiben sütöttem. Tehát a te recepted alapján kisebb változtatásokkal készül, és isteni finom lett! A férjemnek is ízlett, aki amúgy nem szereti a tököt, ill eddig csak rántott és tócsni formában ette meg (úgy ízlett neki). Köszönöm, hogy feltöltötted! Bea

Juci

Kedves Bea! Nagyon örülök, hogy ízlett :) Üdvözöllek, Jutka

Varjúné Ambrózi Jozefa

Elkészítettem a családom nagy örömére már többször is, ez a besameles forma nagyon tuti recept.Köszönöm Juci,üdv.Jozefa

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek