Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi aszalt gyümölcsös-csokis süti

Karácsonyi aszalt gyümölcsös-csokis süti
Karácsonyi aszalt gyümölcsös-csokis süti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család ezen egy alkalommal hajlandó a sok aszalt gyümölcsös sütit megenni: Karácsony.
Ez varázsszó!
A sütit két adagban készítettem el. Az első gyorsan kész lett, tepsiben sült ki, az került lefényképezésre.
A második adagot muffinsütőben készítettem el, arra viszont lecsapott a vendégsereg, és azt nem sikerült lefényképezni, de a hozzávalók, ugyanezek.
A boldogság: hogy elfogyott!:-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az aszalt gyümölcsöket variálhatjuk, tehetünk bele mást is, epret, ananászt, és banánt, kinek mi tetszik. Csokisziruppal és tejszínhabbal tálalhatjuk, de anélkül is elég laktató.



 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba öntjük a hozzávalókat, mindent sorban egymás után.
  2. Szükség szerint, ha kell, sűrítjük darált dióval, (inkább mint liszttel). Ha inkább lazítani kell, tejfölt tegyünk bele.
  3. Robotgéppel keverjük össze, jó alaposan.
  4. Sütőpapírral kibélelt, vajjal kikent tepsibe öntsük. (A keveréket tölthetjük muffinformába is, ha szép papírt teszünk bele. Így is kisüthetjük. A harmadik mód, a kibélelt püspökkenyér forma.)
  5. A kibélelt tepsibe öntjük bele, elegyengetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Ha kezd illata és színe lenni, kikapcsoljuk a sütőt.
  7. Még bent hagyjuk, 8-10 percig, kivesszük, készítsünk tűpróbát, de ha elválik a tepsitől, már jó.
  8. Hagyjuk kissé hűlni, majd kinek milyen forma tetszik, felszeleteljük és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • költség: 950 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 296
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Aszalt gyümölcsös-csokipasztillás süti, aszalt gyümölcsös-csokis karácsonyi sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-02 21:48

Kedves Barbara:)! Köszi hogy szóltál, a fele mennyiség de az is teáskanállal mérve, ugyanis a vaníliát félbevágva, kikaparva, a magokat sütibe rakom.A finomított kristálycukorba, ami másfél kg, teszek bele egy egész rúd, de kimagozott vaníliarudat,és istenien átveszi az illatát, ízét, zamatát,...nagyon jó.Igen, bocs, elírás, még másnapos vagyok a sok kólától.:-)))Köszi, hogy szóltál.Amúgy mindenki annyit rak bele, és abból (vanília aroma is), amennyit gondol, szeretne, mi szeretjük, na de nem ennyire,ez igaz,köszi, hogy szóltál,azaz írtál.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-02 16:59

Minek bele 8 cs vaníliás cukor + 1/2 üveg vanília aroma ???

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-02 16:53

Bocsánat, de nem elírás a 8! csomag vaníliás cukor?? :)

787
finomliszt 10 púpozott ek
cukor 8 ek
vaníliás cukor 4 teáskanál
vaníliaaroma 14 ml
rumaroma 14 ml
2 csipet
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 15 dkg
tejföl 2.5 dl
meggylekvár 5 ek
dió 20 dkg
háztartási keksz 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
aszalt szilva 10 dkg
aszalt sárgabarack 10 dkg
étcsokoládé 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
margarin 1 ek