Karácsonyi aszalt gyümölcsös-csokis süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
47 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
31g tejföl62 kcal
-
13g meggylekvár35 kcal
-
25g dió164 kcal
-
26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
30 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
9 kcal
-
1g margarin9 kcal
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
14g vaníliaaroma0 kcal
-
14g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
50g háztartási keksz210 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
68 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
6345
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
0.8g rumaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
15.1g tejföl30 kcal
-
6.1g meggylekvár17 kcal
-
12.1g dió79 kcal
-
13 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.1g aszalt szilva15 kcal
-
6.1g aszalt sárgabarack15 kcal
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
Összesen
386
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 412.4 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 1020 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4434.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 809 mg
-
Foszfor 2049 mg
-
Nátrium 539 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 450.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1874 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 1618 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 2973 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 992 micro
Összesen
6345
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
-
10 púpozott ek finomliszt
-
8 ek cukor
-
4 teáskanál vaníliás cukor (bourboun vagy vaníliarúd finom kristálycukorban tárolva, abból kanalazva)
-
14 ml rumaroma
-
2 csipet só
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
-
3 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2.5 dl tejföl
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- Tálba öntjük a hozzávalókat, mindent sorban egymás után.
- Szükség szerint, ha kell, sűrítjük darált dióval, (inkább mint liszttel). Ha inkább lazítani kell, tejfölt tegyünk bele.
- Robotgéppel keverjük össze, jó alaposan.
- Sütőpapírral kibélelt, vajjal kikent tepsibe öntsük. (A keveréket tölthetjük muffinformába is, ha szép papírt teszünk bele. Így is kisüthetjük. A harmadik mód, a kibélelt püspökkenyér forma.)
- A kibélelt tepsibe öntjük bele, elegyengetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük.
- Ha kezd illata és színe lenni, kikapcsoljuk a sütőt.
- Még bent hagyjuk, 8-10 percig, kivesszük, készítsünk tűpróbát, de ha elválik a tepsitől, már jó.
- Hagyjuk kissé hűlni, majd kinek milyen forma tetszik, felszeleteljük és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5652
- Feltöltés dátuma: 2011. január 02.
Ajánló
Az aszalt gyümölcsöket variálhatjuk, tehetünk bele mást is, epret, ananászt, és banánt, kinek mi tetszik. Csokisziruppal és tejszínhabbal tálalhatjuk, de anélkül is elég laktató.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Éva-Anyóca
350 recept
A család ezen egy alkalommal hajlandó a sok aszalt gyümölcsös sütit megenni: Karácsony. Ez varázsszó! A sütit két adagban készítettem el. Az első gyorsan kész lett, tepsiben sült ki, az került lefényképezésre. A második adagot muffinsütőben készítettem el, arra viszont lecsapott a vendégsereg, és azt nem sikerült lefényképezni, de a hozzávalók, ugyanezek. A boldogság: hogy elfogyott!:-)