r
Nosalty Logó

Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 3785 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós morzsa

Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 946 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5240.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1220 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4154 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8945 micro
Összesen 3785 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 394 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Diós morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. Helyezzük a kecskesajtot egy nagyobb sütőtálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a finomra vágott fokhagymával, reszeljünk rá citromhéjat, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Sütőben 200 fokon 10-15 percig süssük.
  2. Eközben forraljunk fel egy fazék sós vizet. Főzzük ki benne a tésztát al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. Fontos, hogy a fazekat fedjük le főzés közben! Körülbelül egy csésze tésztavizet tegyünk majd félre belőle. Miután megfőtt, a tésztát szűrjük le, és közvetlenül borítsuk a sült kecskesajtos sütőtálba.
  3. Adjuk hozzá a meleg főzővizet és a friss spenótot. Jó alaposan fogassuk össze az egésze úgy, hogy a tésztavíz és kecskesajt alkotta szósz mindenhol bevonja a tésztát, a spenót pedig kissé megfonnyadjon. Utólag még ízesíthetjük sóval, borssal és citrommal, ha szükséges.
  4. A korábban elkészített diós kenyérmorzsával (lásd: lejjebb) megszórva tálaljuk, és frissiben fogyasszuk.

Diós morzsa

  1. A diót és a kockára vágott szikkadt bagettet egy sütőpapiros tepsire helyezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tépkedünk rá friss rozmaringleveleket. Sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük, és időnként megrázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen süljön.
  2. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni (ez idő alatt elkészíthetjük a tésztát), majd éles késszel, vágódeszkán durvára aprítjuk, de mozsárba vagy robotgépbe is darálhatjuk. Ez a keverék légmentesen lezárva pár napig eláll.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1751
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Spenótos-kecskesajtos farfalle diós morzsával
Barilla 60 recept

Ennek a kecskesajtos tésztának a lelke friss spenót, citromhéj és fokhagyma egyvelege, és irtó egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A kecskesajtos szószban az a nagyszerű, hogy természetesen, önmagától lesz krémes, hála a sajtnak, mely a forró tésztavízzel keverve segít létrehozni a selymes textúrát. A ropogós diós morzsa pedig még magasabb szintre emeli a fogás élvezeti értékét. Tökéletes kombinációk harmóniája ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

Diós morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek