Juhtúró

A juhtúró, vagy másik közismert nevén a brindza a friss sajtok közül az ún. oltós alvadású sajtok közé tartozik. Eredetileg Romániában készítették, de gyorsan elterjed a közép- és kelet-európai országokban a középkorban. A juh tejét 30-35 C-osra melegítik és tipikusan kisebb faedényekbe adagolják, majd beoltják. Több napig érlelik, miközben renszeresen megkeverik. Ennek a folyamatnak a végén készül el a síma, könnyen kenhető, kissé csípős és sós, jellegzetes ízű túró. Jelentős a probiotikum tartalma, így fogyasztása nagyon kedvező hatású a bélflóra működésére. Közismerten a szlovák konyhában gyakran használják. A kőrözött és a sztrapacska elengedhetetlen kiegészítője.
Bármikor.
Hűtőszekrényben tárolható.
fehérjetartalom
17 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
1 g
víztartalom
0 g
fehérje
17 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A sült csirke azért óriási jolly joker, mert mindenki jóllakhat belőle, ráadásul a csirke bármely részéből ehetünk egy kicsit.
NosaltyEzekkel a fenséges salátákkal biztosan jól indul a heted!
NosaltyEper eper hátán, amíg csak lehet, mézédes, talán az ára is egyre kedvezőbb, készítsétek el ezeket a bombasztikusan finom recepteket.
NosaltyKiderült, hogy egy teljesen hétköznapi élelmiszer fogyasztása serkentheti az agyműködést, sőt még a demencia kialakulásának kockázatát is csökkentheti.
A Paris Saint-Germain sztárja, Lionel Messi nemrég új éttermet nyitott, ahol többek között egy Aranylabda trófea nagyságú desszertet is kínálnak. A bibi csak az árakkal van...
A muskátli az egyik legkedveltebb virágok egyike. Nem igényel nagy odafigyelést, de a gondozásakor olykor végzetes hibákat is elkövethetünk.