Juhtúró

A juhtúró, vagy másik közismert nevén a brindza a friss sajtok közül az ún. oltós alvadású sajtok közé tartozik. Eredetileg Romániában készítették, de gyorsan elterjed a közép- és kelet-európai országokban a középkorban. A juh tejét 30-35 C-osra melegítik és tipikusan kisebb faedényekbe adagolják, majd beoltják. Több napig érlelik, miközben renszeresen megkeverik. Ennek a folyamatnak a végén készül el a síma, könnyen kenhető, kissé csípős és sós, jellegzetes ízű túró. Jelentős a probiotikum tartalma, így fogyasztása nagyon kedvező hatású a bélflóra működésére. Közismerten a szlovák konyhában gyakran használják. A kőrözött és a sztrapacska elengedhetetlen kiegészítője.
Bármikor.
Hűtőszekrényben tárolható.
fehérjetartalom
17 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
1 g
víztartalom
0 g
fehérje
17 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Idén is Bánkra, a tó köré gyűlik az egyik legszínesebb fesztiváltársaság, hogy az úttörő zenei felhozatal mellett meghalgassa azt is, hogy mi a helyzet jelenleg a világban. Egészen pontosan, hogy merre tart a fenntarthatóság, és hogyan illünk bele ebbe az egészbe mi, emberek.
NosaltyNappal mintha a föld nyelné el őket, este viszont támadásba lendülnek a pimasz szúnyogok, akiket aligha lehet elűzni a kertből. Szerencsére van egy nagyon jópofa házi praktika, amivel nyugodtak lehetnek az esti kertipartik.
Masszi- Rigó CsillaHasználjuk épp olyan sokrétűen, ahogy megérdemli ez a mennyei alapanyag. Újkrumplit salátába, rántott hús mellé és levesbe is!
NosaltyNappal mintha a föld nyelné el őket, este viszont támadásba lendülnek a pimasz szúnyogok, akiket aligha lehet elűzni a kertből. Szerencsére van egy nagyon jópofa házi praktika, amivel nyugodtak lehetnek az esti kertipartik.
A kávénak számos jótékony hatása van az egészségre, de ha gyógyszerrel együtt fogyasztod, érdemes óvatosnak lenni.
Gyorsak, különlegesek, picit sem klasszikusak vagy unalmasak, és ebédre illetve vacsira is kiválók. Újítsunk!