r
Nosalty Logó

Joghurtban főtt cukkini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Joghurtban főtt cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3031 micro
Összesen 367 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    2829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12126 micro
Összesen 1472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit felkockázzuk. A hagymát felvágjuk, egy edényben nagyon lassan aranybarnára pirítjuk (kb. 15 perc). Mindig ez adja a jó curry-alapot.
  2. Beleszórjuk a szerecsendiót, a borsot, a garam masalát, a lepkeszegmagot és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a fekete hagyma magot, újabb 30 másodpercig pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a felkockázott cukkinit, majd egy csepp vizet aláöntve, lefedve, majdnem teljesen puhára pároljuk. Azért úgy igyekezzünk elkészíteni, hogy maradjon roppanós. Olvasszuk bele a vajat.
  4. Közben elkészítjük a joghurt-alapot. A joghurtot elkeverjük a tejszínnel, a tört fokhagymával, a gyömbérrel, a chilivel, a sóval. Ezt a cukkinire öntjük, elkeverjük.
  5. Beletesszük a reszelt sajtot. Ha nincs cheddar, ementálit szórjunk mellé, majd a kurkumát.
  6. Öntsünk mellé 1 dl vizet, majd nagy lángon vigyük gyenge forrásig, és azonnal vegyük takarékra. Ebben lassan gyöngyözzön még 10 percet.
  7. Tálaláskor szórjuk meg mentalevelekkel.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13697
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Citromos rizs. Ez igen jól illik a zöldségcurry-khez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a curry-t. Főleg, ha sikerül bejutnunk Frankfurtba, ahol indiai éttermek tömege csábít. Csak hát, nem lehet mindig bejutni, meg egyébként is: miért ne főzném meg, ha tudom, hogy kell. Igen, talán nem lesz PONT olyan, de épp annyira finom, hogy feledteti: nem étteremben eszem. Már lassan egy éve főzök curry-ket. Tulajdonképpen bármilyen raguszerű cucc curry. Bármiből készülhet. Húsból, zöldségből, még gyümölcsből is. Nagyon szeretjük, mindamellett igen egészséges eledel. A rengeteg fűszer, amit használnak, mind-mind különböző tulajdonságokkal bír. Hűtő-fűtő hatásukról már nem is beszélve. Hát, eljött az idő, hogy egy olyan curry-t készítsek, amihez már nem használtam szakácskönyvet. Eleget főztem ahhoz, hogy bátran neki merjek állni olyasvalaminek, amiről aztán tudom, hogy meg is fogom tudni enni a végén. Persze azért ötletet még muszáj volt merítenem. A joghurtban főtt hal és a tejszínes burgonyacurry volt az alapötlet. És volt helyette cukkinim. Nem feltétlenül autentikus, de így találkozik a nyugat a kelettel. Hozzá citromos rizs készült, azt szigorúan előírásnak megfelelően gyártottam le. Finom lett. Ilyen kaják mellett nem is bánom, hogy vegetáriánus lettem. Még szerencse, hogy az indiai konyha van annyira rugalmas, hogy amikor egy recept 1 kiló hússal kezdődik, nem görbül le többé a szám.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek