r
Nosalty Logó

Selymes rakott cukkini

DepecheAndi
Selymes rakott cukkini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1069
Kalória
63.8g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
71.9g
Zsír
584.8g
Víz
314.1g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3958 micro
Összesen 1069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11477.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    3646 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    3997 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2211 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15832 micro
Összesen 4275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, egyben, sós vízben előfőzzük őket, majd felkarikázzuk. A cukkinit megmossuk, vékony szeletelővel felszeleteljük, a csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy tepsit kevés olajjal megkenünk, erre helyezzük a burgonyaszeleteket, majd a cukkiniszeletek felét. Ezután rátesszük a csirkemellszeleteket és fűszerkeverékkel megszórjuk, majd kevés olajat kenünk a csirkemellek tetejére is.
  3. Ezután a háromfajta sajtot (mindháromból szeletelt van a receptben, de természetesen lehet reszelni is) rátesszük a csirkemellek tetejére.
  4. A maradék cukkinivel betakarjuk a csirkemelleket, majd ráöntjük a tejfölt.
  5. A sütőbe helyezzük és alsó-felső sütési módban kb. 90 percig sütjük, az utolsó tíz percben légkeverésre állítjuk a sütőt, hogy szépen megbarnuljon a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38x5

Gyakran készítek saját ötlet alapján recepteket, ez a recept úgy született, hogy volt itthon két nagyobb darab cukkini és szerettem volna belőle valami rakott ételt készíteni. Szerencsére jól sikerült, mert nagy sikert arattam vele ☺️

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek