Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Janne hústekercse fóliás burgonyával

Janne hústekercse fóliás burgonyával
Janne hústekercse fóliás burgonyával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom csodás finn receptje, csodás ízvilággal... Az ő tiszteletére neveztem el a receptet róla, mivel ő készítette nekem először :). Remélem, hogy másnak is elnyeri a tetszését, és kipróbálja!

hozzávalók / 4 adag

A hústekercshez

A fóliás burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük, félretesszük 20 percre.
  2. Az ementáli sajtot konyakba áztatjuk kb. 20 percre.
  3. Minden hússzeletre ráhelyezünk egy rénszarvas sonkaszeletet, a sonkaszeletekre krémsajtot kenünk, majd arra rátesszük az áztatott ementáli szeleteket. A töltött húst szorosan feltekerjük úgy, hogy a sajtok ne látszódjanak ki, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. A húsok minden oldalát kevés vaj hozzáadásával kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Közben a héjas burgonyákat hosszában egy éles késsel kb. 5 mm-re bevágjuk, és tűvel megszúrkáljuk. Olajos  kézzel körbetapogatjuk, majd alufóliába tekerjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.
  6. Elkészítjük a kétféle öntetet: A fehér színű öntethez összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, a metélőhagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a cukorral. A narancs színű öntethez összekeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával, steakfűszerrel és a konyakkal.
  7. A hústekercseket forrón tálaljuk a kicsomagolt kettévágott, kétféle öntettel meglocsolt burgonyával.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rénszarvas sonkával-sajttal töltött hústekercs fóliás burgonyával, rénszarvas sonkás göngyölt karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

788
sertéshús 60 dkg
sonka 10 dkg
krémsajt 100 g
ementáli sajt 10 dkg
konyak 1 dl
fűszersó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 8 közepes db
tejföl 450 g
konyak 5 ml
fokhagyma 2 gerezd
fűszersó 0 ízlés szerint
snidling 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint