r
Nosalty Logó

Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2835 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2835 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje és felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni.
  3. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni!
  4. Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk.Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, feltekerjük a sütőt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.
  5. Burgonypürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 456
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 89250
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

A nagyfiamnak aszalt szilva helyett csemege ubival készítettem el. Így is finom, aki nem szereti a hús-gyümölcs párosítást, ki lehet próbálni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedves ismerősömnél ettem ezt a fogást, és nagyon ízlett, így felvettem a receptjeim közé! Karácsonyi ételnek is kiváló!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.