Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve

Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve
Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi "mindent bele" étel, sajttal, tejföllel, csirkével és baconnel, őzgerincformában sütve, ropogós steak burgonyával.
Könnyen elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz! ;)

hozzávalók / 6 adag

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A baconbe tekert csikemellhez

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy tálba szórjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a felaprított petrezselyemmel, majd jól elkeverjük.
  3. Jöhet a keverékbe a csirkemell, majd még egy nagy keverés.
  4. Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük a baconszeletekkel.
  5. Megöltjük a csirkés keverékkel, és szorosan betakarjuk a lelógó baconszeletekkel.
  6. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben elkészítjük a köretet.
  7. Ha letelt a 40-50 perc és megpirult a bacon, akkor óvatosan kiborítjuk a formából, ami eddig az alja volt, az lesz a teteje, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 15-20 percig sütjük.
  8. Szeletekre vágva, a sült burgonyával együtt tálalva fogyasztjuk.

A körethez

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük.
  2. Lelocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a fűszerekkel és kukoricadarával, és összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a fűszeres burgonyákat, és a 200 fokon 30-40 percig sütjük. (Betehetjük az őzgerinc forma alá is, úgy picit több idő kell neki.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 188
elküldve: 20
receptkönyvben: 486
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
953 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

őzgerincben sült csirke steak burgonyával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

701
csirkemell filé 100 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
tejföl 200 g
tojás 2 db
finomliszt 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 30 g
zsemlemorzsa 1 ek
bacon 200 g
burgonya 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
kukoricadara 1 evőkanál
olívaolaj 0.5 dl